Οικονομικά και Χημεία!
Μαΐ 23 2022

Διακρίσεις μαθητών της Γ’ τάξης σε Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς δύο μαθητές της Γ’ τάξης του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να διακριθούν και να προκριθούν σε Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς.

Συγκεκριμένα:

Η μαθήτρια Τσαβλή Στυλιανή προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του 35ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Χημείας. Εκκρεμεί η έκδοση των αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση πρόκρισης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 54η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 10 – 20 Ιουλίου στην Κίνα.

Ο μαθητής Κώστα Νικόλαος μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στον Σχολικό και στον Περιφερειακό Γύρο της Οικονομικής Ολυμπιάδας, κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό γύρο του Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.  Χάρη στην πρόκριση του μαθητή, οι διοργανωτές της Οικονομικής Ολυμπιάδας – με τη χορηγία των Εκδόσεων Παπαζήση, δώρισαν στο Σχολείο μας δύο εκ των κορυφαίων βιβλίων σύγχρονων οικονομικών: “Σύγχρονες αρχές μικροοικονομικής” και τις “Σύγχρονες αρχές μακροοικονομικής” των Tyler Cowen και Alex Tabarrok.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους διοργανωτές της Οικονομικής Ολυμπιάδας γι’ αυτή την ευγενική πρωτοβουλία και να συγχαρούμε θερμά στους μαθητές μας για την πρόκριση και για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις. Τους ευχόμαστε Καλή επιτυχία!