Διδακτική επίσκεψη του Α2 και Α3 στο Αγρόκτημα ΑΠΘ
Φεβ 7 2019

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α3 του Σχολείου μας θα πραγματοποιήσουν την τέταρτη διδακτική τους επίσκεψη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, στο Αγρόκτημα ΑΠΘ (κτήριο γαλακτοκομίας του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων) στη Θέρμη.

Τα παιδιά θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιδί στον κόσμο των τροφίμων», που διοργανώνεται από τον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει να ενημερώσει τους μαθητές σε θέματα που αφορούν στην ισορροπημένη διατροφή και στη θέση που κατέχουν τα τρόφιμα στη διατροφή μας, και να τους εξοικειώσει με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος οι μαθητές, μέσω διαδραστικής παρουσίασης και σχεδιασμένων εκπαιδευτικών παιχνιδιών, αναγνωρίζουν τη σχέση διατροφής και υγείας, ανακαλύπτουν την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά των τροφίμων, αναγνωρίζουν τις ομάδες τροφίμων, ενημερώνονται σχετικά με την άντληση πολύτιμων πληροφοριών από την ετικέτα τροφίμου και εξοικειώνονται με τον σχεδιασμό απολαυστικών και υψηλής θρεπτικής αξίας γευμάτων.

Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές, με τη βοήθεια εκπαιδευτών, πραγματοποιούν μια σειρά χημικών πειραμάτων και με τη χρήση οπτικών μικροσκοπίων εξερευνούν το κόσμο της μικροβιολογίας των τροφίμων.