Ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχών και χειροποίητων καρτών με σχολείο από την Πορτογαλία
Ιαν 5 2023

Το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Agrupamento de Escolas D. Joao II από την πόλη Caldas da Rainha της Πορτογαλίας οργάνωσε ένα πολύ όμορφο project για τους μικρούς μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Τάξης με τον τίτλο ‘Christmas Wishes & Ηandmade Cards Exchange’.

Τα 2 σχολεία μέσω επικοινωνίας των καθηγητριών του Αγγλικού Τμήματος θέλησαν πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να εμπλέξουν τους μαθητές σε μία όμορφη δραστηριότητα γνωριμίας και ανταλλαγής χειροποίητων χριστουγεννιάτικων καρτών με ευχές στην αγγλική γλώσσα. Αρχικά από το σχολείο μας επιλέχθηκαν για την ανταλλαγή αυτή τα 3 τμήματα της Α’ Τάξης όμως επειδή υπήρξε τεράστιος ενθουσιασμός και από τους μαθητές των Β’ και Γ’ Τάξεων, επεκτάθηκε το Christmas Wishes & Ηandmade Cards Exchange Project και στις άλλες δύο τάξεις.

Όλοι οι μαθητές της Α’ Τάξης του σχολείου μας έφτιαξαν τη δική τους χριστουγεννιάτική κάρτα με την βοήθεια και καθοδήγηση των δασκάλων τους, της κ. Νάντιας Θωμαΐδη, της κ. Ειρήνης Λογοθέτη και της κ. Αντιγόνης Καπάτου, ενώ οι μαθητές από τις Β’ και Γ’ Τάξεις δημιούργησαν τις κάρτες τους μέσα από το μάθημα των Αγγλικών. Τα σχολεία μοιράστηκαν τις λίστες των ονομάτων των μαθητών κάθε τάξης που θα συμμετείχε στο project και οι μαθητές δημιουργήσουν προσωποποιημένες κάρτες για τους μαθητές του άλλου σχολείου γράφοντας το όνομα του παιδιού στο οποίο θα πήγαινε η κάρτα μαζί με ευχές στα Αγγλικά.

Όλες οι κάρτες που δημιούργησαν οι μαθητές μας εστάλησαν στο σχολείο της Πορτογαλίας πριν την έναρξη των διακοπών ώστε να τις παραλάβουν έγκαιρα και αντίστοιχα περιμέναμε με ανυπομονησία να λάβουμε τις δικές τους κάρτες. Η δραστηριότητα της ανταλλαγής χριστουγεννιάτικων ευχών και καρτών ενθουσίασε τόσο τους μικρούς μας μαθητές όσο και τις δασκάλες τους!

Συντονίστριες της δράσης ήταν: η καθηγήτρια αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου από το σχολείο μας και η καθηγήτρια Αγγλικών και Γερμανικών κ. Maria João Proença από το σχολείο της Πορτογαλίας. Στη δράση συμμετείχαν επίσης οι δασκάλες και των 3 τμημάτων της Α’ Τάξης και οι καθηγήτριες Αγγλικών των Β’ και Γ’ Τάξεων: κ. Δέσποινα Βαρδάκη, κ. Χριστίνα Σίσκου, κ. Ελπινίκη Ψωματάκη, κ. Έλσα Πλακίδα και η κ. Πόπη Γεροντίδου.