Συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στον εορτασμό της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου
Νοέ 7 2019

Tην Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 μαθητές και μαθήτριες της Ζώνης Πολιτισμού (τμήμα Γερμανικών) της Β΄ τάξης θα συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες επετειακές δράσεις που διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 30η επέτειο της Πτώσης του Τείχους στο Βερολίνο (9 Νοεμβρίου 1989 – 9 Νοεμβρίου 2019), που μετέπειτα οδήγησε στην επανένωση της Γερμανίας.

Οι μαθητές θα ενημερωθούν αρχικά την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στο Ινστιτούτο Goethe μέσα από δράσεις για τα γεγονότα της δημιουργίας και της πτώσης του Τείχους. Στη συνέχεια θα μεταβούν στον Κήπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου θα συμμετέχουν στην ανέγερση ενός Τείχους από ελαφρύ δομικό υλικό και θα το ζωγραφίσουν με χοντρούς μαρκαδόρους και spray.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στις 12.00, στον ίδιο χώρο με τη συμμετοχή επισήμων και ΜΜΕ. Οι μαθητές θα προσκληθούν, αφού ακούσουν τις ομιλίες και δοθεί το σήμα, να «ρίξουν» το Τείχος.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου είσαστε όλοι προσκεκλημένοι!