Εκδρομή στην Κέρκυρα
Μαΐ 1 2019

Κέρκυρα, Κέρκυρα με το Ποντικονήσι…
…πόσο σε έχω επιθυμήσει!

Η τετραήμερη εκδρομή της Β ΄Λυκείου πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα από την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Μολονότι τα προγνωστικά για τον καιρό δεν ήταν καλά -καταιγίδες, χαλάζι και βροχές ατέλειωτες- εμάς μας περίμενε ένας ολόλαμπρος ήλιος που μας ζέστανε και μας χάρισε αισιοδοξία και χαρούμενη διάθεση…
Γνωρίσαμε το κέντρο της Κέρκυρας με την πλατεία Λιστόν και τις περίφημες καμάρες της, σεργιανίσαμε στα πλακόστρωτα καντούνια της, είδαμε τις κρεμασμένες μπουγάδες από σπίτι σε σπίτι -μοναδικό γραφικό θέαμα- και απολαύσαμε το κέρασμα του παραδοσιακού ποτού κουμ κουάτ στα εμπορικά καταστήματα ανάμεσα στα στενά.

Ξεναγηθήκαμε στο παλάτι της θλιμμένης πριγκίπισσας Σίσσυ, το γνωστό Αχίλλειο, όπου έβρισκε καταφύγιο και γαλήνευε η ψυχή της, στο Μον Ρεπό, το παλάτι που χάρισε ο Γάλλος αρμοστής Frederic Adam στην αγαπημένη του Kερκυραία που του έκλεψε την καρδιά, Νίνα Παλατιανού, στο ομιλούν σπίτι -casa parlante- ένα «Ζωντανό Μουσείο» που αναπαριστά την ατμόσφαιρα μίας ιστορικής έπαυλης του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα με τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας, στο Κάστρο και στο κανόνι με θέα το Ποντικονήσι.

Πανέμορφη ήταν και η βραδινή Κέρκυρα που μας χάρισε μοναδικές γευστικές και μουσικές απολαύσεις…

Δεν θα μπορούσαμε να μη πάμε για προσκύνημα στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, τον αγαπημένο Άγιο και προστάτη της Κέρκυρας, όπου οι μαθητές μας προσκύνησαν το άφθορο σώμα του με σεβασμό.

Η διαμονή μας  στο Ξενοδοχείο CORFU PALACE μας έφερε στη μνήμη αξέχαστες ελληνικές ταινίες και ομάδα μαθητών τραγούδησε στη γνωστή σε όλους σκάλα το παρακάτω τραγούδι.

Την τελευταία μέρα της επιστροφής ο καιρός άλλαξε και η βροχή και το κρύο μας εμπόδισαν να περιηγηθούμε στο φρούριο των Ιωαννίνων Ιτς Καλέ, αν και κάποιοι τολμηροί το περπάτησαν μέσα στη βροχή…

Επιστρέψαμε αργά το απόγευμα στη βροχερή Θεσσαλονίκη γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις…

Συνοδοί στην εκδρομή ήταν οι καθηγητές: Ν. Γκριμπίζης, Ν. Καβαρδίνας, Α. Πιλωνά και Σ. Χαριτίδου.