Η Χημεία στη ζωή μας!
Φεβ 8 2023

Διδακτική Επίσκεψη στη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης    του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας Γενικής Παιδείας της Β΄ Τάξης  του Λυκείου, επισκεφτήκαμε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους. Εκεί ενημερωθήκαμε από την χημικό κα. Ειρήνη Γεωργακάκη,, την χημικό μηχανικό κα. Τζήκα Μαρία, την χημικό  κα. Θεοδώρα Μαλαματάρη,  τον χημικό μηχανικό κ. Τυροβούζη Νίκο, τον χημικό μηχανικό κ. Τόπη Σάββα και την χημικό κα. Βαλιάνου Λεμονιά, για τις δραστηριότητες της υπηρεσίας αυτής. Είδαμε πώς γίνονται οι χημικές αναλύσεις στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στα φάρμακα και σε άλλες ουσίες και μείγματα που συναντάμε στην  καθημερινή μας ζωή. Πολλές από τις ουσίες και τα μείγματα αυτά αποτελούνται από οργανικές ενώσεις, που είναι και το αντικείμενο του μαθήματος της Χημείας στη Β’ Λυκείου.  Τους ευχαριστούμε θερμά για την άψογη παρουσίαση. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την κα. Ταραντίλη Πετρούλα, χημικό, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας για την θερμή υποδοχή των μαθητών μας στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ελπίζουμε ότι οι μαθητές μας ωφελήθηκαν πολύ από την διδακτική αυτή επίσκεψη, αφού «η Χημεία είναι παντού στη ζωή μας».

Τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄τάξης του προσανατολισμού θετικών σπουδών συνόδευσαν ο χημικός Β. Μυλωνάς, ο βιολόγος Α.Κοκκάλου και ο φυσικός Ν.Καβαρδίνας.