Χάνοντας το τυρκουάζ..
Ιαν 26 2024

 Επίσκεψη σε έκθεση φωτογραφίας – πολυμεσική εγκατάσταση της Photobiennale

Οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β΄4 του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δεύτερης διδακτικής επίσκεψης στις 18 Δεκεμβρίου 2023, επισκέφτηκαν την έκθεση της Ιουστίνης Δρακουλάκη με τίτλο «Χάνοντας το τυρκουάζ» που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Photobiennale  και φιλοξενείται στο Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe.

Η έκθεση είναι μία πολυμεσική εγκατάσταση, βασισμένη στις αναρίθμητες δυνατότητες της φωτογραφίας και στους πολλαπλούς ρόλους που το μέσο αυτό διαθέτει: πληροφόρησης, καταγραφικής τεκμηρίωσης, αλλά και συνάμα ποιητικής αποτύπωσης. Τα παιδιά αφού περιηγήθηκαν στον χώρο είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την ίδια την εικαστικό. Η κα Δρακουλάκη δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες και μοιράστηκε την δική της επαγγελματική διαδρομή, από τις σπουδές της στην γεωλογία μέχρι την αγάπη της για την φωτογραφία και την έμπνευση που οδήγησε στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης.

Μετά την ξενάγηση στην έκθεση ακολούθησε μία σύντομη περιήγηση στη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Goethe από την υπεύθυνη του χώρου που ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με γενικές πληροφορίες λειτουργίας μίας βιβλιοθήκης, με τη δυνατότητα δωρεάν δανεισμού φυσικών βιβλίων, εντύπων και media, καθώς και την πρόσβαση σε χιλιάδες ψηφιακά μέσα γερμανικής γλώσσας μέσω της ψηφιακής βιβλιοθήκης Onleihe.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδεψαν η καθηγήτρια Γερμανικών κα Χρυσάνθη Αλεξάνδρου και η καθηγήτρια πληροφορικής κα Μπία Σφυρίδου.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση: Losing turquoise – Ioustini Drakoulakou