Πολυγλωσσικό εργαστήρι αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών
Οκτ 20 2019

Διδακτική επίσκεψη της Α΄τάξης Γυμνασίου

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, η Α΄ τάξη του Αρσακείου Γυμνασίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, πραγματοποίησε την πρώτη διδακτική επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πολυγλωσσικό εργαστήρι διάρκειας δύο ωρών που οργάνωσε η ερευνητική ομάδα Pluralités του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Συγκεκριμένα οι μαθητές ασχολήθηκαν με δραστηριότητες Γλωσσικής Αφύπνισης με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τη γλωσσική και πολιτισμική ποικιλομορφία.

Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου περιελάμβανε μια διαδραστική παρουσίαση της πολυγλωσσικής πολυμορφίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη ποικίλων δεξιοτήτων γλωσσικού, πολιτισμικού, ψυχολογικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Οι θεματικές ενότητες που επεξεργάστηκαν οι μαθητές αφορούσαν τον Harry Potter και το ηλιακό σύστημα.

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν πολυγλωσσικά επιτραπέζια παιγνίδια.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες των Ξένων Γλωσσών Παναγιώτα Γάτση, Ιουλία Γάτσου, Σοφία Καρασάββα, Αικατερίνη-Κυριακή Κυριακίδου, Ελευθερία Κωνσταντινίδου, Παναγιώτα Οικονόμου και Χριστίνα Φόρστερ.