Βράβευση μαθητών του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
Οκτ 16 2019

Δύο μαθητές της Α΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, ο Δημητρίου Μιλτιάδης και η Θάνογλου Βασιλένα, συμμετείχαν την περσινή σχολική χρονιά σε Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Το νερό είναι στο χέρι σου». Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ε, όχι και το νερό!» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, και στους μαθητές μας απονεμήθηκαν για τα κείμενά τους Βραβείο και Έπαινος αντίστοιχα.

Δύο μαθήτριες του Σχολείου μας, η Κρίστα Ιεροπούλου και η Ειρήνη Σαββίδου, συμμετείχαν την περσινή σχολική χρονιά στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής υπό τον τίτλο «Πες το ποιητικά, πες το με μια ιστορία: έχει φύλο η καρδιά;». Τον Διαγωνισμό διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι μαθήτριές μας έτυχαν τιμητικής διάκρισης στην κατηγορία «Διήγημα – Γυμνάσιο» για τα διηγήματά τους «Μαύρο φόρεμα, λευκός αγώνας» και «Η μαντάμ των Σέρβων» αντίστοιχα.

Τα βραβευμένα και διακεκριμένα έργα των δύο μαθητριών συμπεριλήφθηκαν σε συλλογικό τόμο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων υπό τον τίτλο «Πες το ποιητικά, πες το με μια ιστορία: έχει φύλο η καρδιά;».

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

 

Διαβάστε τα δύο βραβευμένα διηγήματα, κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια: