Βραβείο Δημιουργικότητας για τη μαθητική επιχείρηση AW(e)ARE στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Γύρω γύρω…όλη η οικονομία”
Ιούν 23 2021

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη βράβευση της μαθητικής επιχείρησης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης AW(e)ARE στον πανελλήνιο διαγωνισμό “Γύρω γύρω…όλη η οικονομία” που διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση InCommon για το σχολικό έτος 2020-2021. Πιο συγκεκριμένα, στην επιχείρησή μας απονεμήθηκε το Βραβείο Δημιουργικότητας, τόσο για την ευρηματική ιδέα της ανακύκλωσης ρούχων, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο η ιδέα υλοποιήθηκε. 

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός απευθύνθηκε σε σχολεία όλης της Ελλάδας με σκοπό την προώθηση ιδεών και πρακτικών κυκλικής οικονομίας. Η κυκλική οικονομία, αυτό το νέο οικονομικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, προωθεί μέσω της επαναχρησιμοποίησης πόρων τη νέα κουλτούρα ότι «τίποτα δεν πάει χαμένο». Σε αυτή τη λογική κινήθηκε η επιχείρησή μας η οποία καλύπτει την ανάγκη ποιοτικής και οικονομικής ένδυσης παιδιών και εφήβων, μέσω της ανακύκλωσης ρούχων. 

Η δημιουργία, η πορεία και η επιτυχία της επιχείρησης βασίστηκε στη συντονισμένη εργασία των μαθητών με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, Αποστολίας Δεμερτζή και Στέλλας Σαρμή. Τα μέλη της επιχείρησης εκπαιδεύτηκαν στο σύνολο τους σε θέματα διαμόρφωσης εταιρικής κουλτούρας, πρωτοποριακής σκέψης, marketing, αγοραστικής συμπεριφοράς καταναλωτών, επικοινωνίας, πώλησης, κατανόησης και διοίκησης των ομάδων εργασίας. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην Εικονική μαθητική επιχείρηση AW(e)ARE για την προσπάθεια και την επιμονή τους σε αυτό το εγχείρημα, δεδομένης της ιδιαίτερης συνθήκης μέσα στην οποία λειτούργησαν. Άξια μνημόνευσης και θαυμασμού, τέλος, είναι και η πρωτοβουλία τους να διαθέσουν τα έσοδα της φετινής επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους στη “Δράση για την άγρια ζωή”, μια ομάδα εθελοντών που ασχολείται με την περίθαλψη άγριων ζώων στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα.

Σας ευχόμαστε να έχετε ένα ξεκούραστο και όσο γίνεται πιο ανέμελο καλοκαίρι. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!