Η Α΄ Γυμνασίου στα χνάρια της σύγχρονης ιστορίας: επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μαρ 10 2024

Την Τρίτη 5 Μαρτίου η Α΄ Γυμνασίου πραγματοποίησε την πέμπτη διδακτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας ξεναγήθηκαν σε θεματικές αίθουσες χωρισμένοι σε δύο ομάδες στους χώρους του Μουσείου από στρατιώτες ξεναγούς. Γνώρισαν πτυχές της ιστορίας και των ηρώων της μέσα από εκθέματα της περιόδου από το 1821 μέχρι και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα παιδιά με ενθουσιασμό έθεταν τις ερωτήσεις τους τις οποίες απαντούσαν οι ξεναγοί. Θαύμασαν πληθώρα από εκθέματα, σπάνια κειμήλια, ιστορικά κείμενα και εικόνες. Γνώρισαν μέσα από την προσωπική έκθεση τη Σοφία Βέμπο, τη γνωστή τραγουδίστρια που τραγούδησε για την Ελλάδα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα γράμματα στρατιωτών από το μέτωπο στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα παιδιά μέσα από τα διάφορα παιχνίδια ρόλων που είχαν συνειδητοποίησαν πως οι ευκαιρίες και τα δικαιώματα δεν είναι ίδια για όλα τα παιδιά του κόσμο.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες Άννα Διαμαντίδου, Σουζάνα Καρανάσιου, Θένια Κωνσταντινίδου, Βίκη Κωσταρά, Στέλλα Σαρμή και οι καθηγητές Βασίλης Μαθάς και Θωμάς Ντίκας.