Σαχ ματ σε ξύλινη σκακιέρα φιλοτεχνημένη με πυρογράφο από μαθητές του Σχολείου
Δεκ 10 2022

Σαχ λέγεται στο σκάκι η άμεση απειλή εναντίον του βασιλιά. Το σκάκι, είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με υψηλή παιδαγωγική ποιότητα μέσα από το οποίο καλλιεργούνται σημαντικές για τη ζωή αξίες, όπως η ευρηματικότητα και η φαντασία, αναπτύσσεται η υπομονή, η κριτική σκέψη και ο λογικός συλλογισμός των μαθητών. Τα τελευταία χρόνια, την υποστήριξη των μαθητών για συμμετοχή σε σχετικές δράσεις έχουν οι καθηγητές Λεωνίδας Κατσικαρίδης (Φιλόλογος) και Βασίλης Τεμπερεκίδης (Φυσικός).

Από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας θα μπορούν να παίζουν σκάκι την ώρα των διαλειμμάτων με ξύλινες σκακιέρες κατασκευασμένες από τους ίδιους! Μαθητές της Γ’ τάξης  γνώρισαν την τεχνική της πυρογραφίας, χρησιμοποίησαν το εργαλείο του πυρογράφου και πειραματίστηκαν με τα εξαρτήματά του συνδυάζοντας μοτίβα, προκειμένου να πετύχουν το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Οι δυο ξύλινες σκακιέρες ενσωματώνουν, τόσο τον κόπο που κατέβαλαν τα παιδιά όσο και την τεχνική που ανέπτυξαν για την κατασκευή τους.  Κάθε τετράγωνο αντανακλά τον δημιουργό του και όλα μαζί συνθέτουν το ταμπλό του παιχνιδιού. Ένα μωσαϊκό ανθρώπων, προσπάθειας και δημιουργικότητας που συμβολίζει και την καθημερινή μας ζωή στο Σχολείο.

Η καθηγήτρια Τεχνολογίας Αθηνά Φουστέρη εμπνεύστηκε τις κατασκευές και καθοδήγησε τους μαθητές στην κατασκευή τους. Οι καθηγητές Λεωνίδας Κατσικαρίδης (Φιλόλογος) και Βασίλης Τεμπερεκίδης (Φυσικός) υποστηρίζουν τη συμμετοχή των μαθητών στις σχετικές με το σκάκι δράσεις.

Ευχόμαστε καλές παρτίδες!