Το φως γίνεται η απόλυτη έμπνευση. Σχεδιασμός φωτιστικών από τη Β΄ γυμνασίου
Φεβ 12 2024

Αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής σύνθεσης αποτελεί ο σχεδιασμός φωτιστικού. Το παιχνίδισμα ανάμεσα στο φως και τη σκιά μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το φως έχει μια μοναδική ιδιότητα. Μπορεί να δώσει ζωή και να ενεργοποιήσει ακόμα και στατικά αντικείμενα.

Με πυξίδα το φως οι μαθητές της β΄ γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Άννας Διαμαντίδου συνέλαβαν την ιδέα, την αποτύπωσή της στο χαρτί και τέλος τον σχεδιασμό και την τρισδιάστατη κατασκευή πρωτότυπων  φωτιστικών. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους οι μικροί  καλλιτέχνες συνεργάστηκαν σε ομάδες, ενεργοποιώντας τη δημιουργική τους σκέψη και εκτιμώντας την αξία της ομαδικής προσπάθειας για την επίτευξη κοινών στόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργική μάθηση μέσω τέτοιων κατασκευών δεν αποτελεί μόνο μια διδακτική διαδικασία αλλά και μία εμπειρία που εμπνέει και ενθαρρύνει τους μαθητές να εξερευνούν τη φαντασία τους, να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους και να ανακαλύπτουν νέες ικανότητες.