Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης» 2022
Ιούν 5 2022

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου, «Αριστοτέλης» 2022. Τον διαγωνισμό διοργανώνουν το τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ).

Λόγω της πανδημίας ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε ενδοσχολικά και όχι σε εξεταστικά κέντρα. Στον διαγωνισμό είχαν δηλώσει συμμετοχή από το Σχολείο μας 28 μαθητές και από τις τρεις τάξεις, εξαιτίας όμως νόσησης συμμετείχαν τελικά 24 (18 μαθητές της Α’ Γυμνασίου και 6 μαθητές της Β’ Γυμνασίου). Από το σύνολο των 24 συμμετεχόντων μαθητών -σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των διοργανωτών του διαγωνισμού- διακρίθηκαν 16 μαθητές. Εννέα (9) μαθητές πήραν βραβείο και 7 μαθητές πήραν εύφημο μνεία. Οι υπόλοιποι μαθητές που δεν διακρίθηκαν, κατάφεραν να συγκεντρώσουν ικανοποιητική βαθμολογία.

Αξίζει να τονισθεί, πως για τον διαγωνισμό πραγματοποιήθηκαν δύο μαθήματα προετοιμασίας για κάθε τάξη, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με παλαιότερα θέματα του διαγωνισμού. Το γεγονός της διάκρισης παραπέμπει σε καθημερινό μάθημα υψηλής ποιότητας, μάθημα αρκετό από μόνο του για να επιτρέψει σε μαθητές, όχι απλά να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό, αλλά και να διακριθούν.

Οι διακριθέντες μαθητές, με βάση τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν είναι οι:

Α’ τάξη

Νικόλαος Αραμπατζής (Βραβείο)

Μαρία-Ευτυχία Χαβούζη-Δελλαπόρτα (Βραβείο)

Αναστασία-Ολυμπία Σεραφίνι (Βραβείο)

Ελευθέριος Τιγκλιανίδης (Βραβείο)

Ευάγγελος Μπλέτσας (Βραβείο)

Παρασκευή Καραλή (Βραβείο)

Θωμάς Παναγιωτίδης (Εύφημος Μνεία)

Αθανάσιος Κουκιόγλου (Εύφημος Μνεία)

Άρης Καραμανλίδης (Εύφημος Μνεία)

Μαρία Τιμολόγου (Εύφημος Μνεία)

Δημήτριος Συμεωνίδης (Εύφημος Μνεία)

Νικόλαος-Δημήτριος Συρόπουλος (Εύφημος Μνεία)

Β’ τάξη

Ανδρέας Μανωλόπουλος (Βραβείο)

Αλέξανδρος Φραγκίδης (Βραβείο)

Βασιλική-Ιουλία Τσιρά (Βραβείο)

Σταύρος Τοκμακίδης (Εύφημος Μνεία)

Τους μαθητές δίδαξε και προετοίμασε ο καθηγητής Φυσικής Βασίλης Τεμπερεκίδης.