Πρόσκληση ακρόασης των ραδιοφωνικών εκπομπών «Το Νεογράφημα στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο» και «Μυστικά για το περιβάλλον»
Μαΐ 17 2022

Το Σχολείο μας έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια αξιόλογες ραδιοφωνικές εκπομπές στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο. Μέσα στον μήνα Μάιο θα μεταδοθούν στο διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο European School Radio 3 ραδιοφωνικές εκπομπές οι οποίες προετοιμάστηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών και Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής Αναστασίας Γκίνη.

Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 20.00 θα παρουσιαστεί από τη ραδιοφωνική ομάδα της Γ΄ τάξης η εκπομπή με τίτλο «Το Νεογράφημα στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο – Η πανδημία μέσα από τα μάτια των παιδιών». Τα κείμενα που θα ακουστούν αποτελούν δημιουργίες των μαθητών μας που δημοσιεύτηκαν το περασμένο σχολικό έτος 2020-21 με αφορμή το αφιερωματικό 22ο τεύχος του περιοδικού του Σχολείου «Νεογράφημα-όταν γράφουν τα νιάτα». Στο πλαίσιο της εκπομπής θα μεταδοθεί η συνέντευξη που έδωσε ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης στο Νεογράφημα. Υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη δημοσιογραφική απόπειρα είναι η μαθήτρια της Γ’ τάξης Ευτυχία Τολίδη.

Μπορείτε να ακούσετε το ραδιοφωνικό spot εδώ.

Την Τρίτη 24 Μαΐου στις 20.00 θα παρουσιαστεί από τη ραδιοφωνική ομάδα της Α΄ τάξης (τμήμα Εργαστηρίων Δεξιοτήτων) η εκπομπή με τίτλο «Μυστικά για το περιβάλλον που πρέπει να τα μάθει όλος ο κόσμος». Πρόκειται για μία ιστορία με χαρακτηριστικά παραμυθιού σε σενάριο του Benoit Coppée που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα και στην απόκτηση οικολογικής συνείδησης. Η ιστορία εκδόθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Γενικής Διεύθυνσης Τύπου και Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ηλεκτρονική μορφή το 2001 (https://www.openbook.gr/mystika-gia-to-perivallon-pou-prepei-na-ta-mathei-olos-o-kosmos/ ) και  σε έντυπη μορφή το 2003.

Μπορείτε να ακούσετε το ραδιοφωνικό spot εδώ.                                                                   

Την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 20.00 θα παρουσιαστεί από τη ραδιοφωνική ομάδα της Β΄ τάξης η εκπομπή με τίτλο «Το Νεογράφημα στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο-μαθητικές δημοσιεύσεις  με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 : Στη σκιά των φλεγόμενων αναμνήσεων». Πρόκειται για ένα ξεχωριστό διήγημα της Κωνσταντίνας Οικονόμου, το οποίο δημοσιεύτηκε το περασμένο σχολικό έτος 2020-21 με αφορμή το αφιερωματικό 23ο τεύχος του περιοδικού του Σχολείου «Νεογράφημα – όταν γράφουν τα νιάτα». Το διήγημα παρουσιάζουν η ίδια η συγγραφέας και οι συμμαθητές της (τμήμα Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών Β΄ τάξης).

Μπορείτε να ακούσετε το ραδιοφωνικό spot  εδώ.

Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου και να ακούσετε την εκπομπή, πατήστε στον σύνδεσμο http://europeanschoolradio.eu/el και ενεργοποιήστε το player κατά την προγραμματισμένη ημερομηνία και ώρα

Δείτε στην παρακάτω εικόνα πώς θα «βάλετε σε λειτουργία» το διαδικτυακό Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο.

Για να γράψετε τις εντυπώσεις σας την ώρα της εκπομπής, μπορείτε να συμμετέχετε μέσω του παρακάτω συνδέσμου στο chat γράφοντας πρώτα στο πλαίσιο το όνομά σας και πατώντας μετά πάνω στο μωβ κυκλάκι που γυρίζει: europeanschoolradio.eu/player.php.

Καλή ακρόαση!