Συμμετοχή στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με το συνεργατικό έργο για τους Νεομάρτυρες Θεσσαλονίκης και περιχώρων
Μαΐ 17 2022

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διοργανώνεται τα τελευταία 11 χρόνια από Περιφερειακές Δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ένα μεγάλο πλήθος σχολείων και ομάδων εργασίας συμμετείχε σε αυτό. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και τα έργα που παρουσιάστηκαν μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το Σχολείο μας φέτος συμμετείχε στο Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας το συνεργατικό-ψηφιακό έργο για τη ζωή και τη δράση των Νεομαρτύρων Θεσσαλονίκης και περιχώρων. Το μεγάλο αυτό έργο ξεκίνησε την περσινή σχολική χρονιά και ολοκληρώθηκε φέτος, τη σχολική χρονιά 2021-2022. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη με πλούσιο ψηφιακό υλικό τον οποίο μπορεί κανείς να επισκεφτεί εδώ. Για τη δημιουργία αυτού του χάρτη συνεργάστηκαν 85 μαθητές, συντάχθηκαν πενήντα ένα [51] κείμενα δημιουργικής γραφής, δημιουργήθηκαν σαράντα [40] ψηφιακές συνθέσεις (κολάζ) και ένας [1] χάρτης google map, στο πλαίσιο των μαθημάτων των Θρησκευτικών, της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής, με υπεύθυνους τους καθηγητές Θανάση Νευροκοπλή, Αποστολία Δεμερτζή και Βασιλική Αργυροπούλου.

Στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, εκπροσώπησαν το Σχολείο μας οι μαθητές της Γ’ τάξης Αλεξάνδρα Θάνου, Ελίζα Κάλτσου, Χριστίνα Καπίταλη, Αλκμήνη Μπακαλιού και Δημήτρης Μπόσκου, τους οποίους συγχαίρουμε για την άρτια παρουσίαση του έργου.