10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: άθληση, παιχνίδι και συντροφιά στην αγκαλιά της φύσης
Οκτ 12 2023

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το Σχολείο μας επισκέφτηκε το Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης. Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να χαρούν τη φύση και παράλληλα να ασκηθούν με μια πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ και υπαίθρια γυμναστήρια.

Γνωρίζοντας πως η συστηματική άσκηση επιφέρει σωματικά, γνωστικά, πνευματικά και κοινωνικά οφέλη,το Σχολείο μας συνεχίζει να προωθεί έναν δραστήριο και κινητικό τρόπο ζωής.

Την επιμέλεια της δράσης είχαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Φωτεινή Μαυρίδου και Βασίλης Μαθάς.

Κάποιες από τις εντυπώσεις των μαθητών και των μαθητριών μας:

«Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το υπαίθριο γυμναστήριο και το μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε και να περάσουμε καλά. Επίσης, ήταν σημαντικό το ότι υπήρχε κυλικείο και μπορούσαμε να προμηθευτούμε φαγητό.»

Φίλιππος Τσιαμούλης

«Στο περιβαλλοντικό πάρκο Θέρμης μου άρεσε πολύ το φυσικό περιβάλλον, οι καλές αθλητικές εγκαταστάσειςκαι το παιχνίδι.»

Αντώνης Χρισταντωνίου

«Μου άρεσαν πολύ οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης ήταν πολύ ωραίο το ότι είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πικνικ με την παρέα μας.»

Εύα Καραλή

«Στο περιβαλλοντικό πάρκο Θέρμης ήταν εντυπωσιακό το φυσικό περιβάλλον. Ακόμη, μου άρεσαν πολύ τα γήπεδα που υπήρχαν και το παιχνίδι με τους συμμαθητές μου.»

Τάσος Μισαηλίδης