Εκκλησιασμός στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου και επίσκεψη στα τείχη της πόλης
Οκτ 24 2018

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μία ακόμη εκπαιδευτική εξόρμηση στην πόλη τους, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η πρώτη μας Γνωριμία» και στην ενότητα «Η πόλη μου».

Με αφορμή τον επερχόμενο εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου, τα τρία τμήματα επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου παρακολούθησαν την εορταστική δοξολογία και μετέλαβαν. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στον σπουδαίο και μεγαλοπρεπή αυτό Ναό και να εντοπίσουν μέσα σε αυτόν σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά εκθέματα, όπως ψηφιδωτά, τοιχογραφίες, κίονες και κιονόκρανα, καθώς και να παρατηρήσουν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το μέγεθός του.

Κατεβαίνοντας στην κρύπτη του ναού, περιηγήθηκαν στους χώρους όπου ο Άγιος φυλακίστηκε και μαρτύρησε και είδαν το σημείο από όπου κάθε χρόνο ανήμερα της γιορτής του αναβλύζει το μύρο του Μυροβλύτη Αγίου Δημητρίου.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε με βόλτα στα περίφημα κάστρα της Θεσσαλονίκης, όπου τα παιδιά απόλαυσαν το πρόγευμά τους δίπλα στα τείχη. Αφού πήραν δύναμη, περπάτησαν με όρεξη δίπλα στα τείχη και επεξεργάστηκαν τα υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένα. Θαύμασαν τις πολεμίστρες και τις πύλες και έφτασαν μέχρι τον Πύργο του Τριγωνίου, από όπου θαύμασαν την πανοραμική θέα της πόλης και εντόπισαν μνημεία, κτίρια και μέρη που ήδη ξέρουν.