Γιορτή 28ης Οκτωβρίου
Οκτ 26 2018

Το ιστορικό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 τίμησαν με τη σχολική γιορτή τους τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.

Η σχολική γιορτή για την Εθνική Επέτειο ξεκίνησε ως είθισται με τον Εθνικό Ύμνο και στη συνέχεια τα παιδιά παρουσίασαν τα ποιήματα και τα θεατρικά δρώμενα που είχαν ετοιμάσει, με θέμα το χρονικό και τους αφανείς ήρωες της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η αφήγησή τους συνοδεύτηκε από ηλεκτρονική προβολή με πλούσιο εικονογραφικό υλικό και το εθνικό συναίσθημα ενισχύθηκε από τα επετειακά και ιστορικά τραγούδια και τους παραδοσιακοί χορούς, στους οποίους συμμετείχαν όλα τα παιδιά με ιδιαίτερο κέφι, ζωντάνια και χαρά. Η γιορτή έκλεισε σε θερμό κλίμα συγκίνησης, με τους μικρούς πρωταγωνιστές να απολαμβάνουν το χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια όλων των γονέων, των οικογενειών και των προσκεκλημένων που τους παρακολούθησαν.

Η Εορταστική Εκδήλωση του Νηπιαγωγείου ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση των νηπίων και των προνηπίων στους αύλειους χώρους των Σχολείων, όπου είχαν την ευκαιρία να τους καμαρώσουν όχι μόνο οι γονείς τους, αλλά και μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από τις υπόλοιπες βαθμίδες του Σχολείου.