Πρώτη θέση για το Αρσάκειο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
Απρ 15 2024

 στους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας!

Το Σάββατο, 13 Απριλίου του 2024, το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στους 8ους Αγώνες Επιχειρηματολογίας των ΓΕΛ Κεντρικής Μακεδονίας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δ.Ε. και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ02 Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το 1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος», το 20ό ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης, το «Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ρητορικής Ανατολικής Θεσσαλονίκης» και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης των Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Σερρών.

Μαθητές και μαθήτριες από 30 Σχολεία από την Κεντρική Μακεδονία αγωνίστηκαν στο ρητορικό αγώνισμα των διττών λόγων. Το Λύκειό μας συμμετείχε με τους Δανάη Καμπερίδη, Κωνσταντίνα Οικονόμου, Μιλτιάδη Παπαλεξανδρή και Γιάννη Ρεφανίδη, κατακτώντας την πρώτη θέση μεταξύ των συμμετεχόντων σχολείων.

Στον πρώτο γύρο η ομάδα του Λυκείου μας κληρώθηκε με «αντίπαλο» το 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης και το θέμα, στο οποίο διαγωνίστηκε, ήταν: «Οι μηχανές τεχνητής νοημοσύνης θα αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία». Στον δεύτερο γύρο, με το ΓΕΛ Επανομής, το θέμα που υποστήριξε ήταν: «Μόνο οι σπουδές στο εξωτερικό μπορούν να εξασφαλίσουν το επαγγελματικό μέλλον των Ελλήνων σήμερα». Στον τελικό διαγωνίστηκε με το 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, με θέμα: «Τα παιδαγωγικά μέτρα (ποινές) που επιβάλλει το σχολείο σε μαθητές και μαθήτριες με παραβατική συμπεριφορά πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά».

Την Ομάδα του Σχολείου προετοίμασαν και συνόδευσαν οι φιλόλογοι καθηγητές κ. Βασιλική Δεμίρη (αφυπηρετήσασα αλλά πάντοτε στην πρώτη γραμμή των ρητορικών αγωνισμάτων), κ. Γιώργος Αντωνόπουλος και κ. Βίκτωρ Βαβαρούτσος.

Συγχαρητήρια παιδιά! Η παρουσία σας μας γέμισε χαρά και υπερηφάνεια!