Τραγωδία στα Τέμπη: ένα χρόνο μετά οι μαθητές θυμούνται και δραστηριοποιούνται
Μαρ 3 2024

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Ένα δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής από  πενήντα επτά συνανθρώπους μας, συγκλονίζοντας την ελληνική κοινωνία. Ανάμεσά τους και δύο απόφοιτοι του Σχολείου μας, δικά μας παιδιά που τα θυμόμαστε κοντά μας ολοζώντανα: η Αγάπη Τσακλίδου (που αποφοίτησε από το Γυμνάσιο το 2015 και από το Λύκειο το 2018) και ο Γιάννης Καρασάββας (απόφοιτος του Γυμνασίου το 2010).

Το Σχολείο μας κρατά άσβεστη τη μνήμη των θυμάτων. Στην πρωινή προσευχή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην τους. Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου αφιέρωσαν την τέταρτη ώρα των μαθημάτων τους σε δράσεις μνήμης και ενσυναίσθησης. Όλοι μαζί έγραψαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε πανό και σχημάτισαν με τις τσάντες τους το τραγικό «έφθασες;». Ακολούθησαν συζητήσεις, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους καθηγητές τους.

Ευχόμαστε τα θύματα των Τεμπών να είναι τα τελευταία θύματα της εγκληματικής ανθρώπινης αμέλειας και της κρατικής ολιγωρίας και η θυσία τους να συμβάλει στην ασφάλεια όλων μας και την υπευθυνότητα των αρμοδίων.