Το Αρσάκειο Γυμνάσιο στο 19ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών του Κολεγίου Ανατόλια 19th ACMUN (Anatolia College Model United Nations) of Thessaloniki
Μαρ 2 2024

Για ακόμα μία φορά το Σχολείο μας συμμετείχε με πολλή χαρά στη 19η διοργάνωση του ACMUN (Anatolia College Model United Nations), από τις 16-18 Φεβρουαρίου, 2024. Στο συνέδριο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας τις εξής χώρες: Σουηδία, Βέλγιο, Παναμάς, Νότιο Σουδάν και Νιγηρία.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι αντιπρόσωποί μας (delegates) ασχολήθηκαν με τη διπλωματία, τη διαπραγμάτευση και την κριτική σκέψη, ενσαρκώνοντας το πνεύμα του παγκόσμιου πολίτη. Η συμμετοχή στο MUN δεν είναι απλώς μια εξωσχολική δραστηριότητα. Είναι μια ουσιαστική εκπαιδευτική εμπειρία που καλλιεργεί ανεκτίμητες δεξιότητες και προοπτικές. Οι μαθητές μας επέδειξαν εξαιρετική ομαδική εργατικότητα, ευγλωττία και προσαρμοστικότητα καθώς αντιμετώπισαν πολύπλοκα παγκόσμια ζητήματα.

Μια από τις πιο ικανοποιητικές πτυχές του MUN είναι να βλέπουμε την πρόοδο των μαθητών μας. Από την έρευνα για τις θέσεις των χωρών που τους ανατέθηκαν μέχρι τη σύνθεση πειστικών ομιλιών, τελειοποίησαν την έρευνα, τον δημόσιο λόγο και τις ηγετικές τους ικανότητες. Επιπλέον, έμαθαν να εκτιμούν τις διαφορετικές απόψεις και να καλλιεργούν την ενσυναίσθηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα έθνη σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των επιτροπών, οι αντιπρόσωποί μας ενεπλάκησαν σε παθιασμένες συζητήσεις, πρότειναν καινοτόμες λύσεις και συνήψαν συμμαχίες με συνομηλίκους από άλλα σχολεία. Περιηγήθηκαν σε περίπλοκα διπλωματικά σενάρια, αποκτώντας γνώσεις για την πολυπλοκότητα των διεθνών σχέσεων. Πέρα από τις επίσημες συνεδρίες, οι μαθητές μας αγκάλιασαν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να συνεργαστούν με άλλους αντιπροσώπους. Δημιούργησαν φιλίες, αντάλλαξαν πολιτιστικές προοπτικές και ανέπτυξαν μια βαθύτερη κατανόηση της παγκόσμιας διασύνδεσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο συνέδριο είναι οι εξής: Γιώργος Ζήσης, Εύα Καραλή, Αλέξανδρος Μακρής, Χρυζέτα Μαρτινίδη, Σμαράγδα Μισαηλίδου, Βαγγέλης Μπλέτσας, Θέλμα Μυζήθρα, Ιωάννα Πέτσα, Αλέξανδρος Ποτολιός, Ανολί Σεραφίνι, Χάρης Σπερελάκης, Νικολέττα Τσαβλή, Μαριάννα Τσαπακίδου, Μαριέφη Χαβούζη-Δελλαπόρτα και Έλενα Χατζηπαζαρλή.

Tις μαθήτριες και τους μαθητές υποστήριξε ο κ. Ευάγγελος Δήμος, καθηγητής Αγγλικών και σύμβουλος ΜUN.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!