Οι «Νότες Χριστουγέννων» ήχησαν ξανά στο Αρσάκειο
Ιαν 9 2023

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, το Αρσάκειο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις μαθητικές κοινότητες και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσαν τη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά «Νότες Χριστουγέννων». Μαθητές και μαθήτριες, γονείς, καθηγητές, απόφοιτοι και φίλοι επισκέφτηκαν το Σχολείο και στήριξαν το φιλανθρωπικό μας έργο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους προς το συνάνθρωπό μας. Όλοι οι χώροι του Σχολείου γέμισαν με χαρούμενα πρόσωπα και φωνές, ευχές, τραγούδια και όμορφες εικόνες που μας έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω πανδημίας

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, γούρια, κοσμήματα, λουλούδια, βιβλία, εικαστικά έργα και δημιουργίες των μαθητών μας –φωλιές πουλιών, κεριά, έργα ζωγραφικής- που κατασκευάστηκαν στο μάθημα της Τεχνολογίας. βρίσκονταν στους πάγκους προσελκύοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Σπιτικές λιχουδιές, κρέπες, σάντουιτς, τσάι  από τα τμήματα των Ξένων Γλωσσών, όμορφες χειροποίητες κατασκευές και ζεστό κρασί από το Σύλλογο Γονέων, προσφέρονταν στους επισκέπτες. Το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του Γυμνασίου συμμετείχε διαθέτοντας φούτερ ζακέτες, τις οποίες σχεδίασαν στο πλαίσιο της εικονικής επιχείρησης και το μαθητικό συμβούλιο του Λυκείου διοργανώνοντας  λαχειοφόρο αγορά με πολλά δώρα και εκπλήξεις.

Νωρίς το απόγευμα χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τραγούδια και κάλαντα αντήχησαν σε όλο το Σχολείο. Το μουσικό σύνολο Α΄ τάξης και Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών Β΄τάξης και ο Όμιλος Χορωδίας και Ορχήστρας των Σχολείων μας μαζί με τη σοπράνο και απόφοιτή μας Κατερίνα Μακρή, ερμήνευσαν παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο. Στη συνέχεια, μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια χαρίζοντας κέφι και δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και ευχές και χαμόγελα σκόρπισε ο Άι Βασίλης, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Με τα έσοδα από τη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά μας, καθώς και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν, ενισχύθηκαν το «Χαμόγελο του Παιδιού»,  οι «Γιατροί του Κόσμου», ο «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» και το «Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ε.Α.Ε. Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης». Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου της Κατερίνας Τζόλια διατέθηκαν στη Δομή Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων αιτούντων άσυλο «Άρσις» στο  Ωραιόκαστρο. Τα έσοδα από τη λαχειοφόρο αγορά διατέθηκαν για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος «Η Λάμψη». Τέλος, από την πώληση του βιβλίου «Οι ιστορίες του Θοδωρή. Ο Ρεμί» ενισχύθηκε οικονομικά η οικογένεια του Θοδωρή Ντούμα. Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή της μητέρας του Θοδωρή.

Αγαπητοί κυρίες, κύριοι, μαθήτριες και μαθητές,

Επικοινωνώ μαζί σας για να σας εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου για τη στήριξή σας στον Θοδωρή και στον αγώνα της οικογένειάς μου απέναντι στη νόσο Batten. Αυτό που κάνετε είναι αληθινά ανεκτίμητο, καθώς η αναντικατάστατη αρωγή σας είναι πολυδιάστατη για εμάς. Πέρα από την ενίσχυση των οικονομικών μας πόρων, που είναι τόσο απαραίτητοι για την καθημερινή μας προσπάθεια, αλλά και για το επικείμενο και πολυπόθητο ταξίδι προς τη σωτηρία του παιδιού μας, η προσφορά σας ανατροφοδοτεί τη σημασία του αγώνα μας. Δίνει στέρεες βάσεις στην πίστη μας ότι αυτό που κάνουμε όχι μόνο δεν είναι μάταιο, αλλά νοηματοδοτεί την κάθε πράξη και εγχείρημα στην πάλη μας απέναντι σε έναν ισχυρό, χωρίς έλεος αντίπαλο. Εσείς ως συναγωνιστές μας, μας χαρίζετε απλόχερα το Φως της Ελπίδας και της Νίκης του παιδιού μας για τη  Ζωή.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ανεκτίμητη βοήθεια που συνεχίζετε να μας δίνετε τόσο απλόχερα.

Όλη μας η οικογένεια, ο Θοδωρής, ο αδελφός του Βασίλης, ο πατέρας του Χρήστος κι εγώ σας ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά, γεμάτα Πρόοδο, Υγεία, Ευτυχία και πάνω από όλα Ευλογία από τον Κύριο μας. Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2023.

Με Τιμή και Σεβασμό,

Χριστίνα Ντούμα