Μετάδοση της ραδιοφωνικής εκπομπής: «Ραδιοφωνικοί Μονόλογοι από το Αιγαίο»
Ιαν 17 2022

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 στις 20.00, η ραδιοφωνική ομάδα της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας, «Ραδιοπειρατές», παρουσίασε στο διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο European School Radio την εκπομπή «Ραδιοφωνικοί Μονόλογοι από το Αιγαίο – Οι φωνές των νεαρών προσφύγων ζωντανεύουν». Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Σχολείου με το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» (Πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;»), οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν και να παρουσιάσουν προσωπικές ιστορίες νεαρών προσφύγων που έχουν δημοσιευτεί σε βιβλίο γραμμένο στο πλαίσιο της πράξης «Μονόλογοι από το Αιγαίο». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα των προσφύγων, με χρήση βιωματικών δραστηριοτήτων, τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, το οποίο υλοποιείται από το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση», σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από το 2015. Η προετοιμασία των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών Γ΄ τάξης με θέμα «Προσωπικές ιστορίες και μαρτυρίες ως αφορμή πολύτεχνης έκφρασης» και υπεύθυνη την καθηγήτρια Μουσικής Αναστασία Γκίνη. Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε το ραδιοφωνικό spot εδώ.

Τη μουσική επένδυση ανέλαβαν οι μαθητές Δαμιανός Μουτεβελίδης και Ευτυχία Τολίδη, η οποία σχεδίασε και την αφίσα.

Η εκπομπή βρίσκεται αναρτημένη στο «Αρχείο Εκπομπών» του European School Radio (http://europeanschoolradio.eu/el/archives/podcasts/6913), αλλά μπορείτε να την ακούσετε και να την απολαύσετε και στο παρακάτω αρχείο βίντεο.

Για τη ραδιοφωνική εκπομπή συνεργάστηκαν με προθυμία, κέφι και δημιουργική διάθεση οι μαθητές της Γ΄ τάξης: Ιωάννης Βερνάρδος, Αριστείδης Γκιουλέκας, Μιλτιάδης Δημητρίου, Βασίλειος Ηλιάδης, Αφροδίτη Κανίδου, Ματθαίος Ματαυτσής, Δαμιανός Μουτεβελίδης, Μαρία Ταμπάκη, Ευτυχία Τολίδη, Κυριακή Τσαπακίδου και Άννα Τσίρη.