ΕΥΡ/ΕΚΝΕ: η ευρωπαϊκή φωνή των νέων
Δεκ 22 2017

Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Οι Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος αποτελούν προσομοιώσεις των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στόχος της διοργάνωσης, όπως σημειώνουν στην πρόσκλησή τους οι διοργανωτές, είναι η γνωριμία των νέων με τα Ευρωπαϊκά ζητήματα, καθώς επίσης και η διεξαγωγή διαλόγου πάνω σε αυτά. Η Συνδιάσκεψη αποτελεί περιβάλλον, στο οποίο οι νέοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να βιώσουν μια εμπειρία άτυπης μάθησης, με έμφαση στην ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Στην 36η Συνδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν 120 μαθητές και μαθήτριες από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, εκπροσώπησαν το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης δύο μαθήτριες της Β΄Λυκείου:

Η Χρυσαλίνα Γουλή συμμετείχε στην Επιτροπή Πολιτισμού και Εκπαίδευσης με θέμα τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών-μελών.

Η Ηλιάνα Ζουζέλη συμμετείχε στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης με θέμα τη μελλοντική στάση της ΕΕ απέναντι στις αποσχιστικές τάσεις της Καταλονίας.

Οι δύο μαθήτριες συνεργάστηκαν με τα μέλη των επιτροπών τους, αντάλλαξαν απόψεις και κατέληξαν στα ψηφίσματα που παρουσίασαν οι επιτροπές της Συνδιάσκεψης στη Σύνοδο της Ολομέλειας. Η παρουσία των κοριτσιών, τα οποία προετοίμασαν και υποστήριξαν οι φιλόλογοι Βασιλική Δεμίρη και Αντωνία Βουλγαράκη, ήταν εξαιρετική και η εμπειρία τους αναμφίβολα υπήρξε δημιουργική και πολλαπλά εκπαιδευτική, καθώς τους πρόσφερε γνώσεις και δεξιότητες.

Η Χρυσαλίνα Γουλή διακρίθηκε μεταξύ των συμμετεχόντων και επελέγη να συμμετάσχει σε προσεχή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο εξωτερικό.
Η μαθήτρια Αφροδίτη Καράταγλη, η οποία διακρίθηκε πέρυσι, συμμετέχει πλέον ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής.
Συγχαρητήρια και στα δύο κορίτσια που εκπροσώπησαν το σχολείο μας και καλή συνέχεια στην Χρυσαλίνα!

φωτογραφίες από την εκδήλωση…

 

βίντεο από τις ομιλίες…