Γρίφοι που ζητούν λύση..
Δεκ 21 2017

… και οι μαθητές μας διακρίνονται.. στον 7ο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης.

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017 το Κολλέγιο Ανατόλια διοργάνωσε τον 7ο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης, στον οποίο συμμετείχαν 100 τριμελείς ομάδες από όλα τα Λύκεια της Ελλάδας. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία. Η επίλυση λογικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μία ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης που στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Μιχάλης Δόκας, Αλέξανδρος Σλαβούδης και Νίκος Τερζής αποτέλεσαν την ομάδα του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης που αγωνίστηκε με αξιώσεις. Τα παιδιά προκρίθηκαν, συμμετείχαν στον τελικό και κατέλαβαν την 7η θέση ανάμεσα στις 100 ομάδες που διαγωνίστηκαν!

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε η αγάπη τους για τις επιστήμες και το κοφτερό τους μυαλό να τους χαρίζουν πάντα επιτυχίες!