Πασχαλινές… αντιλογίες!
Απρ 28 2022

Συμμετοχή στους 6ους Αγώνες Επιχειρηματολογίας

Το Σάββατο, 09 Απριλίου του 2022, το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στους 6ους (Διαδικτυακούς) Αγώνες Επιχειρηματολογίας των ΓΕΛ Κεντρικής Μακεδονίας που διοργάνωσε το 2ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το 1ο ΓΕ.Λ. Συκεών, το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη.  

Η διοργάνωση των Αγώνων αυτών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και βοηθά τις μαθήτριες και τους μαθητές στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης τους, στην άσκησή τους στον προσχεδιασμένο προφορικό λόγο, στην ενθάρρυνσή τους να προβληματιστούν σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και να συγκροτηθούν ως συνειδητοποιημένοι και δυναμικοί δημοκρατικοί πολίτες.

Μαθητές από διάφορα Σχολεία αγωνίστηκαν στους διττούς λόγους με χρήση της πλατφόρμας WebexTeams. Το Λύκειό μας συμμετείχε με τους Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, Γιώργο Αντωνίου, Λένια Αραμπατζή, Σάββα Σαββίδη και Ελευθερία Στοϊμενίδου. Στον πρώτο γύρο η ομάδα του Λυκείου μας κληρώθηκε με «αντίπαλο» το ΓΕΛ Αρναίας και το θέμα, στο οποίο διαγωνίστηκε, ήταν: «Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης βελτιώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις». Στον δεύτερο γύρο, με τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, το θέμα που κλήθηκε να αντικρούσει ήταν: «Η ελευθερία του λόγου πρέπει να είναι απεριόριστη». Τελικά, η ομάδα του Σχολείου μας κατατάχθηκε τέταρτη με βάση την συνολική βαθμολογία, έτσι όπως αυτή προέκυψε από τους δύο προκριματικούς γύρους.

Την Ομάδα του Σχολείου προετοίμασαν και «συνόδευσαν» διαδικτυακά, ενώ συμμετείχαν και ως κριτές οι φιλόλογοι καθηγητές κ. Βασιλική Δεμίρη και κ. Βίκτωρ Βαβαρούτσος.

Συγχαρητήρια παιδιά! Ευχόμαστε η επόμενη συμμετοχή μας σε ρητορικούς αγώνες να γίνει με την φυσική μας παρουσία!