Ταξίδι στο χρόνο κοντά στις ράγες…
Μαρ 17 2023

 Διδακτική επίσκεψη

Ένα ταξίδι στο χρόνο πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α1 και Α4 στο πλαίσιο της διδακτικής επίσκεψής τους στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν αρχικά στον υπαίθριο χώρο του μουσείου, όπου φιλοξενείται συλλογή από ατμάμαξες, δρεζίνες και οχήματα των αρχών του 20ου αιώνα, και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία τους, καθώς και για την εφαρμογή της φυσικής και των μαθηματικών στη χρήση τους. Επίσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το εξαιρετικής ομορφιάς όχημα εστιατόριο του Orient Express, που εκτελούσε δρομολόγια στη διαδρομή Παρίσι – Κωνσταντινούπολη τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα, και να ταξιδέψουν για λίγο στο χρόνο χάρη στον συναρπαστικό και ατμοσφαιρικό εσωτερικό του διάκοσμο.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν το κτήριο του μουσείου, στις αίθουσες του οποίου φιλοξενούνται αντικείμενα, έπιπλα, εξαρτήματα, στολές, παλιές γραφομηχανές, εγχειρίδια, έντυπα, μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων παλαιοτέρων ετών, καθώς και περίτεχνες μαρκετερί που αποτελούσαν μέρος των εσωτερικών επενδύσεων των οχημάτων Orient Express.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Νίκος Γκριμπίζης, ο μαθηματικός κ. Νίκος Μιχαλόπουλος και η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Σοφία Καρασάββα.