4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Οκτ 3 2017

Η Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 έχει οριστεί από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΠΕΘ ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με στόχο «η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης». Με την καθιέρωση της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού «δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν τα παιδιά σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και η ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.» [αρ.πρωτ.154710/Δ5].

Αν και φθινοπωρινή, ήταν μια μέρα ξεχωριστή για τους μαθητές και τις μαθήτριες που περπάτησαν στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου κι ανακάλυψαν την ομορφιά του.

 

Η Γεωργία αποτύπωσε στιγμιότυπα αυτής της διαδρομής και εκφράζοντας τις εντυπώσεις των συμμαθητών της σχολιάζει:
«Με την καθιέρωση της ημέρας σχολικού αθλητισμού μας δόθηκε η δυνατότητα να απολαύσουμε το φυσικό περιβάλλον του Σέιχ Σου. Ξεκινήσαμε από το σχολείο όλοι μαζί με την συνοδεία των καθηγητών μας για μία σύντομη πεζοπορία στο δάσος. Διανύσαμε μία απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων, πολύ ευχάριστα και χαλαρά. Απολαύσαμε την διαδρομή με τους φίλους μας και τους συμμαθητές μας, γελάσαμε κάνοντας αστεία και ακούγοντας μουσική. Η εμπειρία ήταν απολαυστική.»