Το 15μελές Συμβούλιο του Λυκείου
Οκτ 4 2017

Νους υγιής σε σώμα υγιές, πνεύμα δημοκρατικό σε σώμα αθλητικό

Την Δευτέρα, ημέρα σχολικού αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αρσακείου Λυκείου εξάσκησαν την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι και στην πολιτική, συμμετέχοντας στην εκλογή του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου τους.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες ξεκίνησαν με την εφορευτική επιτροπή (Άσπα, Μιχάλης, Μελίνα, Γιάννης, Γιώργος, Κωνσταντίνος και Φάνης) να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο και να συντονίζει την προεκλογική διαδικασία, με την παρουσίαση των υποψηφίων στην ολομέλεια των μαθητών. Οι μαθητές από όλες τις τάξεις είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους να εκφράζουν τις σκέψεις και τις προεκλογικές τους εξαγγελίες  συγκεντρωμένοι όλοι μαζί στο χωλ του δεύτερου ορόφου. Είχαν έτσι την ευκαιρία στην πρώτη αυτή γενική συνέλευση να γνωριστούν όλοι μεταξύ τους και να αποκτήσουν την εμπειρία της συλλογικότητας που οι ίδιοι συνιστούν.

Στη συνέχεια η εφορευτική επιτροπή συνόδευσε τους μαθητές ανά τμήμα στο εργαστήριο υπολογιστών. Εκεί τους δόθηκαν οι προσωπικοί τους κωδικοί και ψήφισαν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες του σχολείου.

Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν αμέσως μετά την λήξη της ψηφοφορίας και ανακοινώθηκαν στους μαθητές. Την επόμενη ημέρα το 15μελές συμβούλιο στην πρώτη του συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Μιχάλης Δόκας

Αντιπρόεδρος: Τηλέμαχος Βενέτης-Ψωμιάδης

Γραμματέας: Δημήτρης Βάμβουρας

Ταμίας: Θοδωρής Μπουρλής

Μέλη:

Αλεξάνδρα Γαϊδατζή

Χρυσαλίνα Γουλή

Αιμιλία Θεοδωράκιογλου

Αφροδίτη Καράταγλη

Φίλιππος Κατσαρίδης

Γιώργος Κουδρόγλου

Ευτυχία Μουσμουλίδη

Δήμος Μυλωνάς

Ιωσήφ Ναϊσίδης

Ελένη Όψιμου

Νίκος Τσενικίδης

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, η μέρα των εκλογών πήρε αθλητική τροπή, με τους ψηφοφόρους και το νέο 15μελές να ακολουθούν μια πεζοπορία στα όμορφα μονοπάτια που περιβάλλουν το σχολείο και αγγίζουν το δάσος. Πέρα από τον όμορφο περίπατο, η αθλητική μέρα περιελάμβανε αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ τόσο στο κλειστό γυμναστήριο όσο και στα ανοιχτά γήπεδα, για όσους είχαν ακόμα αντοχές!

Την εκλογική διαδικασία συντόνισαν οι καθηγήτριες κ.Ολυμπία Σφυρίδου (πληροφορικός) και κ. Μαρία Αμαλία Βέργουλα (οικονομολόγος), ενώ υπεύθυνος αθλητικών δράσεων ήταν ο κ. Νίκος Γκριμπίζης (γυμναστής).

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη διαδικασία και ιδιαίτερα στα εκλεγμένα μέλη του 15μελούς Συμβουλίου. Ευχόμαστε και προσβλέπουμε σε μια πραγματικά δημιουργική και παραγωγική συνεργασία.