Διδακτική Επίσκεψη μαθητών και μαθητριών της Β Λυκείου
Ιαν 6 2019

στη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης
του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας Γενικής Παιδείας της Β΄ Τάξης  του Λυκείου, επισκεφτήκαμε την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου εκεί ενημερωθήκαμε από την χημικό μηχανικό κ. Χατζή Ελένη, αναπληρώτρια προϊσταμένη  Α’ τμήματος εργαστηριακών ελέγχων τροφίμων, νερών, αλκοόλης και ποτών, την κ. Λιούζα Δωροθέα, χημικό μηχανικό, υπεύθυνη ποιότητας στο Α’ τμήμα και κ. Τυροβούζη Νίκο, χημικό μηχανικό, υπάλληλο στο ίδιο τμήμα, όπως και από τον κ. Γρηγοριάδη Γιάννη, χημικό μηχανικό, υπάλληλο στο τμήμα Β’ εργαστηριακών ελέγχων ενεργειακών, βιομηχανικών προϊόντων και ναρκωτικών, για τις δραστηριότητες της υπηρεσίας αυτής. Είδαμε πώς γίνονται οι χημικές αναλύσεις στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στα φάρμακα και σε άλλες ουσίες και μείγματα που συναντάμε στην  καθημερινή μας ζωή. Πολλές από τις ουσίες και τα μείγματα αυτά αποτελούνται από οργανικές ενώσεις, που είναι και το αντικείμενο του μαθήματος της Χημείας στη Β’ Λυκείου.  Τους ευχαριστούμε θερμά για την άψογη παρουσίαση.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά την κ. Ταραντίλη Πετρούλα, χημικό, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας για την θερμή υποδοχή των μαθητών μας στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Τα παιδιά συνόδευσαν οι χημικοί Δρ Βασίλης Μυλωνάς και κ.Γεωργία Στεφανίδου, καθώς και ο μαθηματικός κ.Αλβέρτος Άντζελ.

Ελπίζουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ωφελήθηκαν πολύ από την διδακτική αυτή επίσκεψη, την οποία θα έχουν πολλές αφορμές στη μετέπειτα ζωή τους να θυμηθούν, αφού «η Χημεία είναι παντού στη ζωή μας».