“Μουσείο του Ανθρώπινου Σώματος”
Δεκ 1 2019

Η διδακτική επίσκεψη της Α΄τάξης

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας,την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου η Α’ Λυκείου επισκέφθηκε το «Μουσείο του Ανθρώπινου Σώματος» που φιλοξενείται στο Ωραιόκαστρο. Η διαμόρφωση του μουσείου ως θεματικού πάρκου για το ανθρώπινο σώμα αποτελεί βασικό βοήθημα για την κατανόηση του μαθήματος της Βιολογίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έκαναν ένα ιδιότυπο ταξίδι μέσα στο γιγαντιαίο ανθρώπινο γυναικείο σώμα, το μοναδικό στην Ευρώπη με μήκος 45m και ύψος 6m. Η έκπληξη ήταν διαρκώς αποτυπωμένη στο πρόσωπό τους, καθώς διαδοχικά περνούσαν από τα διάφορα όργανα του ανθρώπινου σώματος, την καρδιά, το στομάχι, τον εγκέφαλο, συμπληρώνοντας έτσι παραστατικά τις γνώσεις τους από το μάθημα της Βιολογίας. Τα παιδιά, όταν ολοκλήρωσαν τη διαδρομή, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τελειότητα αυτής της «βιολογικής μηχανής», που λέγεται άνθρωπος.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Όλγα Ντίνα, κ. Αλέξης Κοκκάλου, κ. Παρασκευή Κανελλοπούλου και κ. Στέλιος Μπούτσικας, καθώς και ο παρασκευαστής του εργαστηρίου κ. Δημήτρης Μπατγίδης.