Ημέρα Σταδιοδρομίας, 2019
Μαΐ 21 2019

Επαγγελματικός Προσανατολισμός μέσα από χρήσιμες συναντήσεις

Tην Τρίτη  14 Μαΐου  το Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού προσανατολισμού του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε την «Ημέρα Σταδιοδρομίας». Οι μαθητές της Α΄ και Β΄Λυκείου, υποδέχθηκαν στον χώρο του σχολείου επαγγελματίες καταξιωμένους στον τομέα τους, γονείς στην πλειοψηφία τους μαθητών των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης αλλά και απόφοιτους του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα, παρουσίασαν στους μαθητές και τις μαθήτριές μας τις σπουδές και την επαγγελματική τους πορεία οι εξής: Αξιωτίδου Αιμιλία (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας), Γκιώτη Άννα (Δικηγόρος-Ζωγράφος), Γαβριηλάκη Μαρία (Αιματολόγος), Γκαϊτατζή Μαργαρίτα (Δικηγόρος), Θεολογίδου Ράνια (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Κωνσταντακόπουλος Γιάννης (Φυσικός-Πληροφορικός), Λεοντάρη Γεωργία (Πολιτικός Μηχανικός), Σερεμέτας Γιώργος (Οικονομολόγος -Διευθυντής στην  Διαχείριση Επιχειρηματικών Κινδύνων), Τιμοθεάδου Ελένη (Παθολόγος-Ογκολόγος), Τσακαλίδης Χρήστος (Παιδίατρος-Νεογνολόγος), Ψαρουδάκη Μαρίνα (Νομικός-Τραπεζικός), Χατζηιωάννου Φάνης (Οικονομολόγος-Επιχειρηματίας). [Περισσότερα εδώ]

Στους επαγγελματίες που με προθυμία αφιέρωσαν το χρόνο τους στους μαθητές μας, τα παιδιά -χωρισμένα σε μικρές ομάδες, συγκροτημένες με κριτήριο τα ενδιαφέροντά τους- έθεσαν ερωτήματα για τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση. Η συζήτηση προχώρησε όμως πέρα από το στάδιο των σπουδών κι επεκτάθηκε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας και τις εναλλακτικές επιλογές για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, που συχνά προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τόσο της Α΄ όσο και της Β΄ τάξης χαρακτήρισαν ενδιαφέρουσα και  εποικοδομητική την εμπειρία αυτή. Θεώρησαν ότι καλύφθηκαν πολλές απορίες τους, τους δημιουργήθηκαν νέα ερωτήματα κι αναζητήσεις που θα τους προβληματίσουν το επόμενο διάστημα.Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά σχολίασαν ότι η συνάντηση αυτή έπαιξε ρόλο στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν την επιλογή των σπουδών που θα ακολουθήσουν. Την ευθύνη των συναντήσεων είχαν η φιλόλογος Ιφιγένεια Αναγνώστου και η οικονομολόγος Νάνσυ Πιλωνά.

Στη διαδρομή που θα ακολουθήσει για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, το Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα σταθεί κοντά τους ενημερώνοντας έγκυρα και υποστηρίζοντας τις αναζητήσεις τους.