Στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή
Οκτ 11 2018

μια διδακτική επίσκεψη, μια ενδιαφέρουσα εμπειρία

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και διδακτικών εξορμήσεων του Λυκείου μας η Α΄ Λυκείου πραγματοποίησε στο πλαίσιο του μαθήματος της βιολογίας επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών μας για τα αγροτικά προϊόντα και τα στάδια της αγροτικής παραγωγής, η ανάπτυξη και η υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και η γενικότερη ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά θέματα.

Στο χώρο της Σχολής ξεναγήθηκαν στις παραγωγικές υποδομές του εκπαιδευτικού ερευνητικού αγροκτήματος της Α.Γ.Σ., για να δουν και να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις για την παραγωγή διαφόρων πρωτογενών προϊόντων. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας γνώρισαν τις ειδικές ποικιλίες και καλλιέργειες των αμπελώνων, των αρωματικών φυτών, τον ελαιώνα, τον ροδώνα, και άκουσαν για τους ειδικούς τρόπους εκτροφής των σαλιγκαριών.

Σε ειδικούς χώρους της γαλακτοκομικής μονάδας ενημερώθηκαν για τη διαδικασία παραγωγής και παστερίωσης του φρέσκου γάλακτος, και για τον ποιοτικό έλεγχό του. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το γνωστό παραδοσιακό τυρί «τυροζούλι» που παρασκευάστηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο στο εργαστήριο της σχολής μπροστά στα παιδιά!

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι βιολόγοι κ.Αλέξης Κοκκάλου και Όλγα Ντίνα, ο μαθηματικός κ.Αλβέρτος Άντζελ και η θεολόγος κ.Αριστέα Τσιακάλου. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κ. Ειρήνη Αργυριάδου για τη διαμόρφωση του προγράμματος της επίσκεψης στο Αγρόκτημα της Α.Γ.Σ. καθώς και το ειδικό επιστημονικό προσωπικό της Σχολής.