Υποστήριξη στο “Χαμόγελο του Παιδιού”
Μαΐ 21 2021

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης
μια δράση της Ομάδας Εθελοντισμού

Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απευθύνθηκε στα σχολεία όλης της χώρας και εξέφρασε την παράκληση να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που εξαιτίας της πανδημίας δεν κατέστη δυνατή η συγκέντρωσή τους, προκειμένου να καλύψει τις επιτακτικές ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

 Απέστειλε επίσης ενδεικτική λίστα των πλέον απαραίτητων προϊόντων:

  • Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, όσπρια, μέλι, μερέντα, μαρμελάδα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, χυμοί.
  • Είδη βρεφικής και προσωπικής φροντίδας: πάνες Νο 4-5-6, βρεφικές κρέμες συγκάματος, σαμπουάν, αφρόλουτρα.
  • Προϊόντα καθαρισμού: καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λπ.
  • Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.λπ.
  • Χαρτικά: χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας.
  • Είδη οικιακής χρήσης: αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων.

 Αγαπητοί γονείς και φίλοι,

οι συνθήκες της πανδημίας που μας κράτησαν κατά το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς μακριά από το Σχολείο μας δεν μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε τις πρωτοβουλίες εθελοντισμού που διοργανώνουμε κάθε χρόνο. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι μας δίνεται μία ευκαιρία, έστω και στο τέλος της χρονιάς, να αναλάβουμε δράση και να στηρίξουμε συνανθρώπους μας που μας έχουν σήμερα περισσότερο ανάγκη, καθώς επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας.

 Είμαστε βέβαιοι ότι θα στηρίξετε αυτή μας την πρωτοβουλία, προσφέροντας κάποια από τα παραπάνω είδη, τα οποία θα συγκεντρωθούν στον χώρο του σχολείου ως την Παρασκευή 4 Ιουνίου, προκειμένου να παραδοθούν στη συνέχεια στο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προθυμία και τη συνεργασία.

Η Ομάδα Εθελοντισμού του Σχολείου