Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
Οκτ 5 2022

Με αφορμή την 4η Οκτωβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, οι μαθητές των Α’, Β’, Γ’, Δ’ και Ε’ τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, ασχολήθηκαν με τα ζώα και την προστασία τους. Τα παιδιά προσέγγισαν το θέμα διαθεματικά  και υλοποίησαν ποικίλες δράσεις με απώτερο στόχο, πέρα από την οικοδόμηση γνώσεων, την ανάπτυξη ευαισθησίας απέναντί τους.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, επισκέφτηκαν το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, η Πρόεδρος τού φιλοζωικού σωματείου «Η Αγάπη» κ. Ιζαμπέλα Μποτωνάκη και η θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, κ. Μαρία Στογιάννη η οποία είχε μαζί της και δύο εκπαιδευμένα σκυλιά θεραπείας.

Η κ.Μποτωνάκη και οι κυρίες που φροντίζουν τα σκυλιά, μίλησαν στα παιδιά για τα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα και μη, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασαν τη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν τα συγκεκριμένα σκυλάκια στα άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Επίσης, οι κυρίες ενημέρωσαν τα παιδιά μας για το πώς και με ποιες προϋποθέσεις γίνεται μια υιοθεσία ζώου. Κεντρικός άξονας των ομιλιών ήταν η αγάπη και η φροντίδα που πρέπει να προσφέρουμε στα ζώα.

Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας από τη μικρή ηλικία να μάθουν ν΄ αγαπάνε τα ζώα, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι αντικείμενα αλλά συναισθανόμενα έμβια όντα, να μην θεωρούν την κακομεταχείρισή τους παιχνίδι και κυρίως να μην τα εγκαταλείπουν σε περίπτωση υιοθεσίας.

Επίσης, την ημέρα αυτή οι μικροί μας μαθητές συγκέντρωσαν και προσέφεραν στο Σωματείο τροφή και φάρμακα για τα ζώα που φροντίζει.