Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
Οκτ 10 2018

Η 4η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα των ζώων. Το σχολείο μας, ένα σχολείο με έμπρακτο ενδιαφέρον και αγάπη για τα ζώα –έχει ήδη περιθάλψει και υιοθετήσει πέντε αδέσποτα σκυλάκια – υλοποίησε σε όλες τις τάξεις σχετικές εκπαιδευτικές δρά

σεις. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με τα ζώα και την προστασία τους και προσέγγισαν το θέμα διαθεματικά με βιωματικό και ανακαλυπτικό τρόπο, με απώτερο στόχο, πέρα από την οικοδόμηση γνώσεων, την ανάπτυξη ευαισθησίας απέναντί τους.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 επισκέφτηκαν το Σχολείο μας η Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Η Αγάπη» κα Ιζαμπέλα Μποτωνάκη και η θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, κα Μαρία Στογιάννη η οποία είχε μαζί της και τρία εκπαιδευμένα σκυλιά θεραπείας. Η κα Μποτωνάκη και οι κυρίες που φροντίζουν τα σκυλιά μίλησαν στα παιδιά για τα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα και μη, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασαν τη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν τα συγκεκριμένα σκυλάκια στα άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Επίσης, οι κυρίες ενημέρωσαν τα παιδιά μας για το πώς και με ποιες προϋποθέσεις γίνεται μια υιοθεσία ζώου. Κεντρικός άξονας των ομιλιών ήταν η αγάπη και η φροντίδα που πρέπει να προσφέρουμε στα ζώα.

Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας από τη μικρή ηλικία να μάθουν ν΄ αγαπάνε τα ζώα, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι αντικείμενα αλλά συναισθανόμενα έμβια όντα, να μην θεωρούν την κακομεταχείρισή τους παιχνίδι και κυρίως να μην τα εγκαταλείπουν σε περίπτωση υιοθεσίας.

Επίσης, την ημέρα αυτή οι μικροί μας μαθητές συγκέντρωσαν και προσέφεραν στο Σωματείο τροφή και φάρμακα για τα ζώα που φροντίζει.