Στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Απρ 17 2018

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές της Στ’ τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε με την προβολή μιας μικρού μήκους 3D ταινίας με τίτλο «Πέρα από τους Ουρανούς». Πρόκειται για μια στερεοσκοπική ταινία για την ιστορία της αεροπλοΐας που ταξίδεψε τους μικρούς θεατές σε παλιές εποχές, αλλά και στη μαγεία «του να πετάς, να κατορθώνεις το αδύνατο, ενάντια στην ανθρώπινη φύση». Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έζησαν την ιστορία της αεροπλοΐας από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου,  παρατήρησαν τις συλλογές του και ήρθαν σε επαφή με τα κειμήλια που ανασυνθέτουν τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ξεκινώντας από την προεπαναστατική περίοδο και φτάνοντας μέχρι την εμπλοκή στην Κύπρο το 1974, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν την Ελληνική Επανάσταση, τους Βαλκανικούς Πολέμους καθώς και τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο συνάντησαν κειμήλια των κρατών που συμμετείχαν σε όλες τις ιστορικές περιόδους ως σύμμαχοι ή αντίπαλοι του ελληνικού στρατού.