Συμμετοχή με πειράματα Χημείας μαθητών του Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης στη «Βραδιά του Ερευνητή»
Σεπ 26 2018

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1) με ώρα έναρξης στις 17:00 και Ελεύθερη Είσοδο θα πραγματοποιηθεί η πανευρωπαϊκή δράση με τίτλο «H Βραδιά του Ερευνητή» που διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA). Είναι μια δράση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ταυτόχρονα σε 300 ευρωπαϊκές πόλεις, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου που φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται πυρετωδώς να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή της έρευνας και της επιστήμης, παρουσιάζοντας 9 συναρπαστικά πειράματα Χημείας. Στην παρουσίαση των πειραμάτων από τους έφηβους ερευνητές των Αρσακείων θα παραστεί και ο Συντονιστής Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων της Φ.Ε. κ. Δημήτριος Κλαυδιανός.

Σκοπός της «Βραδιάς του Ερευνητή» είναι να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία και να παροτρύνει περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή. Πρόκειται για μια συναρπαστική βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά πειράματα, μουσική, συζητήσεις, ψυχαγωγικά δρώμενα και δράσεις για παιδιά. Ελάτε κι εσείς να καμαρώσετε εν δράσει τους μελλοντικούς επιστήμονες των Σχολείων μας στην πιο ωραία βραδιά του Σεπτεμβρίου!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο.