Διδακτική Επίσκεψη Α΄ Γυμνασίου: Ο Εορτασμός της «Ημέρας των Ευρωπαϊκών Γλωσσών»
Οκτ 2 2018

Με έναν διαφορετικό τρόπο γιορτάσαμε φέτος την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 από κοινού το γαλλικό και γερμανικό τμήμα της Α΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης την «Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών» στο Goethe Institut.

Συμμετείχαμε σε ένα διασκεδαστικό θεατρικό παιχνίδι και μεταμφιεστήκαμε σε σύγχρονες προσωπικότητες του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου, παίρνοντας θέση απέναντι στον φακό του φωτογράφου. Στη συνέχεια παρουσιάσαμε με δημιουργικό και παιγνιώδη τρόπο τους ήρωες που επιλέξαμε να ενσαρκώσουμε.

Οι υπόλοιποι από εμάς παρακολουθήσαμε την «Ελένη» του Ευριπίδη, που πήρε σάρκα και οστά, συνεπαίρνοντάς μας πότε με την ελαφρότητα του κωμικού και πότε με το βάρος του τραγικού, σε μία σύντομη παρουσίαση της περιπέτειάς της. Διαπιστώσαμε ότι, μέσα από τη διαχρονική “γλώσσα” του θεάτρου και της μάσκας, τα κείμενα αλλά και το πνεύμα των μεγάλων τραγικών μπορούν να ζωντανέψουν και να γίνουν οικεία σε νέους ανθρώπους σαν κι εμάς, απόλυτα συνδεδεμένα με τις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς μας, μπορούν να μιλήσουν στη δική μας «γλώσσα».