
Στο πλαίσιο τής υλοποίησης τού ευρωπαϊκού eTwinning έργου ‘Under the Sea!’ στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας με μαθητές από τα τμήματα αγγλικών από την Στ’ τάξη τής κ. Κατερίνας Κυριακίδου και τής κ. Χριστίνας Σίσκου και από τα τρία τμήματα ελληνικών τής Δ’ τάξης, οργανώθηκε σε συνεργασία με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά σχολεία μια περιβαλλοντική καμπάνια με τίτλο:
“Make a difference! Let’s clean the seas and oceans.”
Τον μήνα Φεβρουάριο οι μαθητές από όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία, αφού έκαναν εκτενή έρευνα για τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει η μόλυνση των υδάτινων πόρων για την ζωή στον πλανήτη μας, πρότειναν μικρές και μεγάλες λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Στόχος τους ήταν η δημιουργία εκστρατείας για την προστασία των θαλασσών και των ωκεανών και η ευαισθητοποίηση τόσο της σχολικής όσο και της ευρύτερης κοινότητας.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές από τη Δ΄ τάξη διαβάσανε βιβλίο σχετικά με τη μόλυνση των θαλασσών, είδανε παρουσιάσεις και βίντεο για τη μόλυνση και την προστασία τους και φτιάξανε ζωγραφιές με καθαρές και μολυσμένες θάλασσες.
Η Δ’ 1 τάξη με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μερόπης Καλούτσα, δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτάκι στην αγγλική γλώσσα όπου οι μαθητές παρουσίασαν τις δικές τους ιδέες-προτάσεις για την προστασία των θαλασσών. Στις ζωγραφιές που έφτιαξαν οι μαθητές για το τηλεοπτικό σποτ αποτύπωσαν από τη μία πλευρά μία καθαρή θάλασσα και από την άλλη πλευρά το ίδιο τοπίο όπως είναι μολυσμένο.

Η Δ’ 2 τάξη, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Λαρίσας Μπαγκλαρίδου, ζωγράφισαν τα dos and don’ts για την μόλυνση του νερού.

Οι μαθητές τής Δ’3 τάξης, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Ευαγγελίας Μισιάκα, έφτιαξαν συνεργατικά ένα εντυπωσιακό πόστερ με συμβουλές για όλους τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων αναφορικά με το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους ωκεανούς με απλές καθημερινές συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε.
Οι μεγαλύτεροι μαθητές μας από την Στ’ τάξη συνεργάστηκαν με μαθητές από τα άλλα ευρωπαϊκά σχολεία στην ενότητα forums του Twinspace του έργου μας σχετικά με τα είδη υπό εξαφάνιση σε κάθε ωκεανό και έκαναν παρουσιάσεις για οργανώσεις που στόχο έχουν την προστασία των ωκεανών όπως οι: Oceana, WWF και άλλες. Επιπλέον, αναζήτησαν δημοσιότητες που με το έργο τους υποστηρίζουν δράσεις προς αυτή τη κατεύθυνση.