«Τ.Ι.Ε. = Together In Europe» – eTwinning έργο στα Αγγλικά!
Νοέ 5 2021

Οι μαθητές τής Ε’ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης συμμετέχουν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς (2021 – 2022) στο πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων, e-twinning, με τίτλο «TIE». Στo ευρωπαϊκό πρόγραμμα αυτό  το σχολείο μας είναι συντονιστής και ιδρυτής έργου μαζί με Δημοτικό Σχολείο της Ισπανίας. Συμμετέχει επίσης κι ένα ακόμα σχολείο από την Ιταλία.

Το πρόγραμμα αυτό ιδρύθηκε στο πλαίσιο της Διαπίστευσης Erasmus+ και έχει ως βασικό του στόχο τη γνωριμία και την ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών μεταξύ των παραπάνω τριών διαπιστευμένων σχολείων.

Η απονομή μιας Διαπίστευσης έρχεται ως αναγνώριση και επιβράβευση της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στα σχολεία αυτά στον τομέα των Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και αποτελεί εργαλείο για τους οργανισμούς Εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διασυνοριακές ανταλλαγές και συνεργασία. Το δικό μας σχολείο έχει λάβει την παραπάνω Διαπίστευση στο πλαίσιο εφαρμογής των αρχών της επιχειρηματικής εκπαίδευσης.

Η επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση βασίζεται πάνω στις απαραίτητες δεξιότητες του 21ου αιώνα (δημιουργικότητα, κριτική σκέψη και συνεργασία) ενώ παράλληλα καλλιεργεί και την επίλυση προβλημάτων, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την αυτονομία, τη φαντασία και την ανάπτυξη ιδεών αλλά και μαθηματικής σκέψης.

Απαιτεί επίσης καλό σχεδιασμό, διαπραγμάτευση, εκτίμηση ρίσκου και παρουσίαση επιχειρηματολογίας ενώ αναπτύσσει και την αυτοπεποίθηση του μαθητή. Οι δεξιότητες αυτές είναι όλες απαραίτητες για να επιβιώσει ο μαθητής στο σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο και στην περίπλοκη κοινωνία μας.

Το eΤwinning πρόγραμμα ίδρυσε και συντονίζει η καθηγήτρια αγγλικών κ. Έλσα Πλακίδα.