Όταν η αγάπη «πετάει», χορεύει και τραγουδά!
Οκτ 13 2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Κι εγώ κι εσύ, ίσοι μαζί!» από τον Θεματικό Κύκλο «Ενδιαφέρομαι κι Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση κι Ευθύνη», οι μαθητές του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 παρακολούθησαν τη Θεατρική παράσταση «Γκάρης, το μιούζικαλ» από την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ.

Η τρυφερή ιστορία της Τασούλας Επτακοίλη, σε μουσική του Δημήτρη Μαραμή, μύησε τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο της φαντασίας, μέσα από τη ζωή ενός τετράποδου σούπερ ήρωα, του οποίου η υπερδύναμη ενεργοποιείται μόνο μέσω της ενσυναίσθησης, όταν αφουγκράζεται και νιώθει τον πόνο των άλλων. Ο Γκάρης, το ταλαιπωρημένο ανά τους αιώνες γαϊδουράκι της ελληνικής υπαίθρου, μιλάει για αξίες ζωής, όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η προσφορά στον συνάνθρωπο και η δύναμη της αγάπης που ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης.

Νήπια και προνήπια απόλαυσαν ένα έργο που προωθεί την αντιμετώπιση των ζώων με αγάπη και φροντίδα, που διαμορφώνει μελλοντικούς υπεύθυνους πολίτες, που «ρίχνει σπόρους αγάπης για να φυτρώσουν, να απλωθούν και να γεμίσουν ολόκληρο χωράφι», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κεντρικός ήρωας, ώστε η κακοποίηση και η εγκατάλειψη ζώων να εξαλειφθεί.

Επιστρέφοντας στο σχολείο οι συζητήσεις των παιδιών επικεντρώθηκαν στα δικαιώματα των ζώων και στη δύναμη που γεννιέται όταν κανείς σκέφτεται όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τους άλλους, όταν πολεμάει την αδικία, όταν αλλάζει τη ζωή προς το καλύτερο!