Πρώτη Ενημερωτική Συνάντηση – Το Νηπιαγωγείο υποδέχεται τους γονείς
Οκτ 4 2023

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων στον χώρο του θεάτρου των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, όπου οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου υποδέχτηκαν με χαρά τους γονείς των νηπίων και των προνηπίων μαθητών τους.  

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, κ. Ναταλία Βαμβακίδου, μαζί με τη νηπιαγωγό κ. Ηρώ Ζαχαριάδη παρουσίασαν το σχολείο, το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2023-2024, τα θεματικά πεδία στα οποία κινείται και τα εξειδικευμένα σχέδια δράσης που θα εκπονηθούν. Η καθηγήτρια Αγγλικών, κ. Ελπινίκη Ψωματάκη, η Θεατρολόγος, κ. Κατερίνα Κουλιακιώτη και η Μουσικοπαιδαγωγός, κ. Χριστίνα Ζορμπά, ενημέρωσαν συνοπτικά τους γονείς για το περιεχόμενο και τις δραστηριότητες των μαθημάτων τους.

Η εκπρόσωπος της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, η ψυχολόγος κ. Αλεξάνδρα Παπαλαζάρου, έδωσε πληροφορίες για τη λειτουργία της υπηρεσίας και τον τρόπο επικοινωνίας με τους γονείς αλλά και χρήσιμες συμβουλές για τη μετάβαση των παιδιών από το οικογενειακό περιβάλλον στο νηπιαγωγείο.

Ακολούθησαν ερωτήσεις, που τέθηκαν από τους γονείς, και συζήτηση με παραδείγματα πάνω σε θέματα δραστηριοποίησης των παιδιών τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν τόσο θετικό που συμφωνήσαμε όλοι η επόμενη, με τη μορφή Σχολής Γονέων, να πραγματοποιηθεί σύντομα.