Μια ανάσα, μια ματιά στο φως της Άνοιξης
Μαρ 13 2021

Τετάρτη 10 Μαρτίου, μέρα «περιπάτου» και διαλείμματος από την τηλεκπαίδευση

Έχουν συμπληρωθεί περισσότεροι από τρεις μήνες που τα μαθήματά μας γίνονται σχεδόν αποκλειστικά στις ψηφιακές μας τάξεις. Είμαστε ασφαλώς ικανοποιημένοι από την εκπαιδευτική κανονικότητα που έχει εξασφαλιστεί, την πρόοδο στην παράδοση της ύλης, αλλά και από την ανταπόκριση των μαθητών και μαθητριών μας. Αναγνωρίζουμε όμως και την κόπωση που έχει επέλθει εξαιτίας αφενός της αναγκαίας κοινωνικής αποστασιοποίησης και αφετέρου της πολύωρης καθήλωσης μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

Για τους λόγους αυτούς ο Σύλλογος Διδασκόντων με χαρά δέχτηκε να ικανοποιήσει το αίτημα που διατυπώθηκε από το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο για μια μέρα «οιονεί σχολικού περιπάτου», για ένα διάλειμμα δηλαδή από τα μαθήματα και την προσήλωση στην οθόνη των υπολογιστών, έπειτα από τόσες εβδομάδες συνεπούς διδασκαλίας. Έτσι, την Τετάρτη 10 Μαρτίου, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έμειναν μακριά από την οθόνη του υπολογιστή, μακριά από την κουραστική αντανάκλασή της. Παρά τη συννεφιά, τα παιδιά αναζήτησαν το φυσικό ανοιξιάτικο φως, ξεκούρασαν τα μάτια και τη σκέψη τους και ξέφυγαν από την συνηθισμένη καθημερινότητά τους.

Η ματιά των παιδιών κι η χαρά τους δεν φυλακίζεται σε καμιά φωτογραφία.. Οι φωτογραφίες όμως που μας έστειλαν, ανταποκρινόμενα στην πρόσκλησή μας να αποτυπώσουν στον φωτογραφικό φακό το «Φως της Άνοιξης», φανερώνει την ανάγκη τους να στρέψουν το βλέμμα τους ψηλά, να αναζητήσουν το φυσικό φως, να μοιραστούν τη στιγμή, τη λεπτομέρεια και την ομορφιά.

[αξίζει να δείτε την παρακάτω παρουσίαση σε full screen!]