μια πεντανόστιμη «ΤΟΡΤ-ΥΓΕΙΑ»
Μαΐ 18 2023

Συμμετοχή στη δράση «Ημέρα Δεκατιανού» του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ταπερίστας»

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β3 παρουσίασαν διαδικτυακά το πιο «Αξιοζήλευτο Δεκατιανό», στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «Ημέρα Δεκατιανού», που περιλαμβάνεται στο Σχολικό Δίκτυο Δράσης με τίτλο «Ταπερίστας», στο οποίο συμμετέχει το Σχολείο μας και το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Αρναίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ετοίμασαν με πολλή διάθεση μια πεντανόστιμη «ΤΟΡΤ-ΥΓΕΙΑ» ως πρόταση για ένα υγιεινό και βιώσιμο δεκατιανό. Πέρα από τη συνταγή του δεκατιανού έγινε αναφορά στον τρόπο προμήθειάς του, στο σκεύος ή τη συσκευασία μεταφοράς του, στην ποσότητα, την ποιότητα και τη γεωγραφική εγγύτητα των υλικών, στην επιλογή των κατάλληλων τροφίμων για τις ενεργειακές ανάγκες και την υγεία των μαθητών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας κατέλαβαν την 6η θέση ανάμεσα σε 20 σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ όλες οι συμμετοχές έχουν αναρτηθεί στα blogs των «Ταπερίστας»  [εδώ]

Η διαδικασία προετοιμασίας του «Αξιοζήλευτου δεκατιανού» ενθουσίασε τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι δούλεψαν αρκετά οργανωμένα εκφράζοντας ευφάνταστες ιδέες, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, δηλαδή στη σύλληψη της ιδέας, στην παρασκευή του δεκατιανού, στην φωτογράφιση και την παρουσίασή του, καταλήγοντας σε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και ευχόμαστε να αποτέλεσε μια ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία για τους ίδιους.

Η δράση οργανώθηκε από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Όλγα-Μαρία Ντίνα και Στέλλα Σαρμή.