Τελετή ανανέωσης σύμβασης συνεργασίας με την Ακαδημαϊκή Περιοχή Προβηγκίας, Άλπεων, Κυανής Ακτής
Νοέ 11 2022

Tην Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, οι καθηγήτριες Γαλλικών του Σχολείου μας παρευρέθηκαν στην τελετή ανανέωσης Σύμβασης Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Ακαδημαϊκή Περιοχή Προβηγκίας, Άλπεων, Κυανής Ακτής ύστερα από πρόσκληση του αναπληρωτή περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμά Μπαχαράκη.

Η παρούσα σύμβαση αποσκοπεί στην καθιέρωση ενός κοινού πλαισίου συνεργασίας για την προώθηση εκπαιδευτικών δράσεων μέσω της εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας και της γνωριμίας με τον πολιτισμό της Γαλλίας στις σχολικές μονάδες των δύο ενδιαφερόμενων μερών.

Την εκδήλωση, η οποία  έλαβε χώρα στην αίθουσα Allatini – Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, προλόγισαν  η κ. Sandrine Mouchet, Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Nicolas Eybalin, Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Στην συνέχεια, ο  εκπρόσωπος του Πρύτανη της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας της Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής, κ. Christophe Gargot παρουσίασε το εκπαιδευτικό σύστημα της περιοχής ευθύνης του και προχώρησε στην ανανέωση της υπογραφής της Σύμβασης Συνεργασίας με τον αναπληρωτή περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμά Μπαχαράκη.

Το Σχολείο μας, που ανήκει στο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολικών μονάδων από το 2018, υλοποιεί κάθε χρόνο εκπαιδευτικές δράσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα με το αδελφοποιημένο Γαλλικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Institution Notre Dame στην πόλη Toulon της Νότιας Γαλλίας.