Φυσική παντός καιρού!
Σεπ 2 2019

Δεν μπορείς σε μαθητές που αγαπούν τη Φυσική και επιλέγουν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου για να μυηθούν στα μυστικά της, να πεις όχι. Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, μια ζεστή μέρα του Αυγούστου με τον υδράργυρο να φλερτάρει με τους 34 βαθμούς της κλίμακας του Κέλσιου, το Σχολείο μας φιλοξένησε 42 παιδιά ηλικίας 11 ετών.

Στο πλαίσιο ενός θερινού προγράμματος της ΕΕΦ (Ένωσης Ελλήνων Φυσικών), μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, της Καλαμαριάς, του Πανοράματος, της Χαλκηδόνας, του Μελισσοχωρίου, των Κουφαλίων, παιδιά, ακόμη, και εκτός νομού -από την πόλη της Κατερίνης- βρέθηκαν στους εργαστηριακούς χώρους των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης με πολλή όρεξη και διάθεση για έρευνα και πειραματισμό. Το Σχολείο μας, πάντα ανοικτό στην τοπική κοινωνία, μοιράστηκε τους χώρους και την τεχνογνωσία του γενναιόδωρα, όπως ακριβώς αρμόζει στην ιστορική του διαδρομή.

Τους μικρούς μας φίλους ταξίδεψαν στον κόσμο της Φυσικής οι καθηγητές Φυσικής Στέλιος Μπούτσικας και Βασίλης Τεμπερεκίδης, με τη διαρκή στήριξη του παρασκευαστή των εργαστηρίων, Δήμητρη Μπατγίδη.