Οι σπουδές στο ΑΠΘ
Μαρ 5 2019

προετοιμάζοντας τις επιλογές

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Αρσακείου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν κατά τις ημερομηνίες 18 ως 22 Φεβρουαρίου 2019 την πενθήμερη εκδήλωση με θέμα «Οι σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση A/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  και τα Κέντρα  Εκπαιδευτικής  Συμβουλευτικής και Υποστήριξης  (Κ.Ε.Σ.Υ.) Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης με το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης του Λυκείου από μέλη Δ.Ε.Π. φοιτητές και αποφοίτους από όλα τα Τμήματα του Α.Π.Θ., χωρισμένα σε θεματικές ενότητες, για το πρόγραμμα σπουδών τους και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων τους.

Οι τελειόφοιτοι μαθητές του σχολείου μας, αφού επέλεξαν τον κύκλο των παρουσιάσεων σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τη Σχολή στην οποία επιθυμούν να φοιτήσουν, παρακολούθησαν την ενημέρωση συνοδευόμενοι από  τις καθηγήτριες  Α. Πιλωνά, Ι. Αναγνώστου και  Γ. Νάνου. Η ενημέρωση αφορούσε, εκτός από το πρόγραμμα σπουδών του κάθε τμήματος, και στα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, που πλέον προσφέρονται από όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα στη χώρα μας, αλλά και τις δυνατότητες συνέχισης των σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι μαθητές μας χαρακτήρισαν εξαιρετικά κατατοπιστικές τις παρουσιάσεις αφού, όπως είπαν, ενημερώθηκαν και για μαθήματα, εξειδικεύσεις και προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης που δε γνώριζαν. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χαρακτήρισαν και τη συζήτηση που ακολούθησε μετά από κάθε παρουσίαση, όπου μαθητές υπέβαλλαν ερωτήσεις και οι καθηγητές διασαφήνιζαν τις απορίες τους. Οι ενημερώσεις αυτές τους βοήθησαν να κατασταλάξουν στην επιλογή των σχολών που θα δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο, αλλά τους άνοιξαν και νέους ορίζοντες για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα φοιτητικά τους χρόνια, ώστε να θέσουν τις σωστές βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.