Ασφαλής και υπεύθυνη πλοήγηση στο διαδίκτυο
Ιαν 14 2020
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κα Μαρία Σπυράκη, Πρέσβειρα της Κομισιόν για το ασφαλές διαδίκτυο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνδιοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων για την ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο.

Η κα Κατερίνα Ψαρουδάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας και η κα Ευαγγελία Δασκαλάκη, υπεύθυνη ανάπτυξης Δικτύων, εξειδικευμένα μέλη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύο του ΙΤΕ, ενημέρωσαν τους μαθητές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον ψηφιακό κόσμο και τους τρόπους αποφυγής τους.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν προτάσεις από μαθητές για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο με ασφάλεια.

Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετείχε με την παρουσίαση της εργασίας: “sexting: όταν μια συνήθεια έχει απρόβλεπτες συνέπειες“.

Οι μαθητές της Α΄Λυκείου, Κωνσταντινόπουλος Χερπίν Θωμάς, Κώστα Νικόλαος, Ναϊσίδης Δημοσθένης, Παπαδόπουλος Σταύρος, Πασπαλτζής Γεώργιος, Τερζής Δημήτριος, Τρικούκης Κωνσταντίνος και Τσιτσιλιάνος Δημήτριος, δημιούργησαν ένα βίντεο, όπου μέσω μιας online συζήτησης στο instagram θέλησαν να δείξουν τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει το sexting. Οι μαθητές προσπάθησαν να αποδώσουν το κλίμα μιας συνηθισμένης εφηβικής συζήτησης θίγοντας παράλληλα έννοιες όπως διαδικτυακή φήμη, επαφές με αγνώστους στο διαδίκτυο, catfishing.

Η εργασία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής με την καθοδήγηση  της καθηγήτριάς τους Σφυρίδου Ολυμπίας.

Ακολουθεί το βίντεο της παρουσίασης: